Acasă Economie 10 milioane de pasageri la Blue Air

10 milioane de pasageri la Blue Air

de GM

Blue Air, prima companie de smart flying, şi-a premiat, la nouă ani de la lansare, pasagerul cu numărul 10 milioane, se arată într-un comunicat al companiei.

Acesta a primit un bilet de avion şi poate alege una dintre cele peste 29 de rute, pe care Blue Air le operează în prezent. Pasagerul s-a aflat pe zborul Bucureşti – Bruxelles, din data de 19 decembrie 2013.

„10 milioane de pasageri înseamnă enorm pentru o companie românească, atât prin prisma celor 450 de angajaţi care câştigă anual un salariu mediu brut de peste 84.000 lei, dar şi din prisma economiei româneşti, în cadrul căreia Blue Air a generat până acum peste 1,2 miliarde de euro cifră de afaceri, din care peste 40% reprezentând export de servicii”, se arată în comunicatul companiei.

Blue Air şi-a început activitatea cu două aeronave, patru rute şi 35 de angajaţi, pe 13 decembrie 2004.

Odată cu transferul business-ului către compania Blue Air Airline Management Solutions, flota Blue Air s-a mărit cu încă două aeronave dedicate atât segmentului de chartere, cât şi curselor regulate, s-a lărgit paleta destinaţiilor oferite cu adăugarea rutei Bucureşti – Koln, s-a diversificat sistemul de distribuţie prin semnarea parteneriatului cu Hahnair, sistem prin intermediul căruia zborurile Blue Air pot fi rezervate şi plătite în agenţiile IATA din peste 190 de ţări.

Compania aeriană Blue Air a fost inclusă, recent, pe locul trei în topul celor mai ieftine companii din Europa, potrivit unui studiu realizat de motorul de căutare WhichAirline.com.

din aceeasi categorie