Acasă Economie Volkswagen a reluat producţia de maşini electrice

Volkswagen a reluat producţia de maşini electrice

de A

Activitatea de producţie a maşinilor electrice, precum şi a modelului Golf Variant, a fost reluată, de luni, la fabrica Volkswagen din Zwickau, iar constructorul auto şi Consiliul Muncitorilor au agreat pachete de măsuri pentru angajaţi, cu scopul de a le oferi acestora măsuri de protecţie complete împotriva coronavirus, informează compania, într-un comunicat de presă.

„Sarcina noastră este acum de a proteja sănătatea angajaţilor noştri şi, în acelaşi timp, să repornim activitatea într-un mod responsabil. Cu toţii avem o sarcină istorică de îndeplinit, aceea este de a proteja sănătatea angajaţilor noştri – şi în acelaşi timp să repornim activitatea într-un mod responsabil. La Volkswagen, sănătatea are întâietate. De aceea preocuparea principală în acest moment nu este câte maşini putem construi pe zi. Ceea ce este mai important este ca procesul de transformare a e-mobility, aflat deja în curs, începe să-şi reia ritmul astăzi. ID. 3 este unul din vehiculele cheie pentru Volkswagen”, susţine Thomas Ulbrich, membru al Consiliului pentru Volkswagen E-Mobility şi purtător de cuvânt din partea Consiliului Director Volkswagen Saxonia.

Conform companiei, în prima fază, la uzina de la Zwickau, vor fi produse 50 de unităţi ID.3, număr corespunzător pentru aproximativ o treime din volumul de producţie înainte de pandemia de COVID-19, notează Agerpres.

Zwickau este prima fabrică de automobile Volkswagen din Germania care îşi reia „cu prudenţă” producţia în urma opririi acesteia la jumătatea lunii martie.

În acelaşi context, constructorul auto german menţionează că producţia s-a reluat, deja, în aproape toate fabricile Volkswagen din China, în timp ce Uzina Chemnitz de motoare a început treptat producţia din data de 23 aprilie.

De asemenea, activitatea de producţie a modelului Golf Variant este reluată, la Zwickau, începând de luni, 27 aprilie, iar în aceeaşi zi, fabrica de sticlă de la Dresda reîncepe activitatea pentru e-Golf la o capacitate redusă.

„Am ajuns la o înţelegere cu compania asupra unor măsuri de protecţie a angajaţilor. Un lucru este clar: nu ne asumăm niciun risc, sănătatea angajaţilor noştri are prioritate absolută, chiar dacă asta înseamnă să producem mai puţine automobile” , afirmă Jens Rothe, preşedintele Consiliului Muncitorilor al diviziei Volkswagen Saxonia.

De altfel, producţia la Volkswagen Saxonia se va relua pas cu pas de la o fabrică la alta, iar compania şi Consiliul Muncitorilor au agreat un pachet de măsuri cuprinzătoare de protecţie împotriva virusului. Acestea includ reguli stricte de distanţă şi igienă, obligaţia de a purta protecţie pe nas şi gură în zone unde distanţele de 1,5 m nu sunt posibile, intervale scurte de curăţenie, separarea schimburilor pentru a evita contactul, responsabilizarea angajaţilor în a-şi măsura temperatura înaintea începerii programului în fiecare zi.

Totodată, numeroase procese de producţie sunt optimizate şi sunt introduse măsuri consistente minime de distanţă şi o creştere a standardelor de igienă aplicată în toate domeniile.

„S-a convenit asupra unui acord privind măsurile individuale. Toate regulile se aplică de asemenea şi angajaţilor partenerilor externi şi furnizorilor de servicii de la sediul fabricii”, precizează compania germană.

Brandul Volkswagen este prezent în peste 150 de pieţe la nivel global şi produce autovehicule în mai mult de 50 fabrici din 14 ţări. În 2017, Volkswagen a livrat peste 6,24 milioane de vehicule, mare parte dintre acestea fiind reprezentate de modelele populare, precum Golf, Tiguan, Jetta sau Passat.

În prezent, compania are 195.878 de angajaţi şi 10.000 de dealeri cu 86.000 de angajaţi, în întreaga lume.

din aceeasi categorie