Acasă Economie Turcia investighează preţurile practicate în pandemie

Turcia investighează preţurile practicate în pandemie

de A

Autoritatea de concurenţă din Turcia a lansat investigaţii în rândul a 29 de companii, inclusiv lanţuri de supermarketuri, din cauza preţului extrem de ridicat al produselor alimentare, de igienă şi de curăţare, în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters şi site-ul turkishminute.com. Cetăţenii se plâng pe reţelele de socializare în legătură cu creşterea preţurilor alimentelor în supermarketuri. Şi Guvernul este criticat că nu a extins sprijinul financiar direct către cetăţenii afectaţi de efectele pandemiei.

Investigaţia a fost demarată după ce timp de o lună au fost analizate evoluţiile preţurilor, existând „indicii serioase” că unele companii au încălcat reglementările legale în privinţa preţurilor afişate, se arată în comunicatul instituţiei, preluat de Agerpres.

Pentru a lupta împotriva epidemiei, Turcia a decis, printre altele, să închidă şcoli, să interzică manifestări culturale şi sportive, dar şi să impună măsuri punctuale de izolare socială la sfârşit de săptămână.

Cea de-a şaptea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus, Turcia a înregistrat 133.721 de cazuri şi 3.641 decese, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat vineri.

din aceeasi categorie