Acasă Economie TikTok investeşte miliarde de dolari în Singapore

TikTok investeşte miliarde de dolari în Singapore

de A

Compania chineză ByteDance, care deţine populara aplicaţie video TikTok, intenţionează să investească miliarde de dolari şi să recruteze angajaţi în Singapore în următorii trei ani, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Compania vrea să înfiinţeze un nou centru de date în Singapore şi a accelerat achiziţionarea de servere pentru servicii de cloud-computing în oraşul-stat, pentru a recupera datele din SUA în situaţii de urgenţă, susţin sursele, potrivit Agerpres.

Separat, alte surse au informat că TikTok a mutat o parte dintre ingineri din China în Singapore, începând din acest an.

Anterior, Bloomberg anunţase că ByteDance intenţionează să facă din Singapore capul de pod pentru restul Asiei, ca parte a expansiunii sale globale.

Tot Bloomberg informa că ByteDance va rata probabil termenul limită pentru vânzarea operaţiunilor din SUA – stabilit pentru 20 septembrie – deoarece noile reglementări din China au complicat discuţiile privind potenţiala tranzacţie cu Microsoft şi Oracle.

În data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

Potrivit surselor, ByteDance a făcut progrese în discuţiile cu mai mulţi cumpărători potenţiali ai operaţiunilor din SUA ale reţelei TikTok, printre care se numără Microsoft şi Oracle. Este posibil şi ca unii din investitorii americani de la ByteDance să se alăture ofertei câştigătoare.

Reţeaua TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume. Preşedintele american Donald Trump acuză platforma de luni de zile că fură date ale utilizatorilor americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi.

din aceeasi categorie