Acasă Economie Tesco se retrage din China

Tesco se retrage din China

de A

Cel mai mare retailer britanic, Tesco, a ieşit de pe piaţa din China, prin vânzarea unei participaţii de 20% într-o societate mixtă către o subsidiară a partenerului China Resources Holdings (CRH), obţinând 275 milioane de lire sterline (357 milioane de dolari), transmit BBC şi Reuters.

Din cauza dificultăţilor întâmpinate pe piaţa chineză, Tesco a înfiinţat o societate mixtă cu CRH în 2014, combinând cele 131 de magazine ale sale din China cu cele aproape 3.000 ale firmei de stat China Resources Holdings, informează Agerpres.

Ieşirea de pe piaţa din China va permite Tesco să-şi simplifice activitatea şi să se concentreze pe operaţiunile sale de bază, iar câştigurile obţinute în urma tranzacţiei vor fi folosite pentru necesităţile companiei. Tranzacţia se va finaliza în 28 februarie, a anunţat marţi retailerul.

La Bursa de la Londra, acţiunile Tesco înregistrau un avans de 0,7%. În ultimele 12 luni titlurile au urcat cu 12,4%.

Tesco are o prezenţă importantă în Europa Centrală, având magazine în Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia. Compania îşi revizuieşte afacerile din Asia şi ia în considerare vânzarea subsidiarelor din Thailanda şi Malaezia.

În 2019, grupul german Metro AG a vândut operaţiunile sale din China retailerului local Wumart, iar firma franceză Carrefour a vândut 80% din operaţiunile sale din China.

din aceeasi categorie