Acasă EconomieIndustrie Teraplast a preluat integral compania Politub

Teraplast a preluat integral compania Politub

de A

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a finalizat procesul de achiziție a companiei Politub, unul dintre cei mai importanți jucatori pe piața țevilor de apă și gaz.

”Teraplast anunță că s-a finalizat procesul de achiziție a pachetului de acțiuni reprezentând 50% din părțile sociale ale Politub, deținut de compania franceză Socotub, prin operarea, la data de 11 octombrie 2017, în registrul acționarilor societății Politub SA a transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor”, arată un comunicat emis vineri de companie.

Astfel, Teraplast are o participație de 99,99% din capitalul social Politub, iar Terasteel SA o participație de 00,01%. Anterior achiziției, Teraplast deținea 50% din acțiunile Politub SA, iar odată cu finalizarea procesului de achiziție a restului de acțiuni, grupul Teraplast dobândește control unic asupra societății Politub SA.

„Preluarea integrală a companiei Politub este un pas important în dezvoltarea grupului Teraplast, în sensul consolidării poziției noastre de jucător cheie pe piața construcțiilor și instalațiilor”, spune Mirela Pop, director general Teraplast.

Principalele activități ale Politub includ producția de țevi din polietilenă medie și înaltă densitate pentru rețelele de transport și distribuție a apei, gazelor naturale, dar și pentru telecomunicații, canalizări sau irigații.

Fabrica de țevi polietilena (Politub) din Bistrița are o capacitate anuală de producție de peste 10.000 tone.

De asemenea, Teraplast a anunțat joi că a deschis fabrica TeraSteel Serbia, în Leskovac, specializată în producţia de panouri sandwich. Acesta este prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei.

În perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Începând din iulie 2008 cea mai mare companie din grup, Teraplast, este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Teraplast a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în contextul reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură. În primele şase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, iar EBITDA (profitul înainte de dobândă, taxe, depreciere şi amortizări) a fost de 18,3 milioane de lei, în scădere cu 35%.

 

din aceeasi categorie