Acasă Economie Sucursala Craiova II va fi externalizată

Sucursala Craiova II va fi externalizată

de A

Complexul Energetic Oltenia va începe anul viitor procesul de externalizare al Sucursalei Craiova II, proces care va dura doi ani. Va fi creată o nouă companie, după ce sucursala va fuziona cu societatea de termoficare locală.

”Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ doi ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor. Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu societatea de termoficare locală”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice.

Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an, precizează reprezentanții CEO.

Potrivit acestora, integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021.

Complexul Energetic Oltenia are în componenţa sa cinci termocentrale şi nouă cariere miniere.

din aceeasi categorie