Acasă Economie SOCAR şi Rosneft vor furniza combustibil Ucrainei

SOCAR şi Rosneft vor furniza combustibil Ucrainei

de A

Compania petrolieră azeră de stat SOCAR şi gigantul energetic rus Rosneft au semnat un acord pentru a furniza produse petroliere şi gaze petroliere lichefiate (LPG) Ucrainei şi altor state, a anunţat un purtător de cuvânt al SOCAR, transmite Reuters.

Tranzacţia va deschide probabil calea spre reluarea exporturilor de combustibil ale Rosneft către Ucraina, care se confruntă cu perspectiva unei penurii de benzină.

Rosneft căuta un agent care să faciliteze livrările sale de combustibil către Ucraina, după ce traderul elveţian Proton Energy, fostul său furnizor exclusiv de benzină şi LPG către Ucraina, a suspendat în aprilie livrările de combustibil rusesc către Kiev, scrie Agerpres.

Operaţiunile au fost oprite după o decizie a Curţii supreme anticorupţie de la Kiev, care a dus la confiscarea combustibilului, deţinut de traderul cu sediul în Elveţia, care era în conducta din Rusia.

„SOCAR a semnat un acord cu Rosneft privind drepturile de a vinde produse petroliere în Europa de Est, Polonia, Ucraina, statele baltice şi alte ţări”, a afirmat Ibrahim Akhmedov de la SOCAR.

El a adăugat că părţile încă discută data începerii livrărilor.

SOCAR a intrat pe piaţa din România în 2001. Până în prezent, compania a creat aproximativ 630 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 64 milioane de euro în România.

din aceeasi categorie