Acasă Economie Socar Petroleum închiriază 6 benzinării operate de Aral MTB

Socar Petroleum închiriază 6 benzinării operate de Aral MTB

de A

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Socar Petroleum intenționează să preia dreptul de folosință asupra a șase stații de distribuție carburanți, operate, în prezent, de către Aral MTB.

„Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Socar Petroleum intenționează să preia dreptul de folosință asupra a șase stații de distribuție carburanți, operate, în prezent, de către Aral MTB. Cele șase stații de distribuție de carburanți, situate în județele Arad, Timiș și Sibiu, urmează a fi operate de Socar în baza unui contract de închiriere”, a informat autoritatea de concurenţă.

Socar Petroleum, companie aparținând grupului azer Socar, activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata și deține o rețea de benzinării la nivel național.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, spun reprezentanţii autorităţii.

Decizia va fi publicată pe pagina web a autorități naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

din aceeasi categorie