Acasă Economie Slovenia vrea un nou reactor la centrala nucleară de la Krsko

Slovenia vrea un nou reactor la centrala nucleară de la Krsko

de A

Premierul Sloveniei, Marjan Sarec, şi-a exprimat sprijinul pentru un plan care prevede construcţia unui nou reactor la centrala nucleară de la Krsko, în ideea de a susţine creşterea economică a ţării, transmite Reuters. 

Centrala Krsko a fost construită pe vremea fostei Iugoslavii şi început să funcţioneze în 1984. Este situată pe teritoriul Sloveniei, la circa 40 de kilometri de graniţa cu Croaţia, dar este exploatată în comun de cele două ţări. Această centrală asigură aproximativ 20% din necesarul de electricitate al Sloveniei.

Guvernul de la Ljubljana nu a luat încă o decizie definitivă pentru construirea unui al doilea reactor alături de singurul reactor de la centrala nucleară de la Krsko, scrie Agerpres.

„Trebuie să ne concentrăm toate eforturile pentru construirea unui al doilea reactor”, a declarat Marjan Sarec jurnaliştilor cu ocazia unei vizite la centrala nucleară de la Krsko, subliniind că cererea de electricitate este în creştere.

Centrala nucleară de la Krsko a fost construită în cooperare cu firma americană Westinghouse şi, conform calendarului iniţial, urma să fie închisă în anul 2023. Cu toate acestea, în anul 2016, Croaţia şi Slovenia au decis să prelungească exploatarea centralei nucleare de la Krsko până în anul 2043.

din aceeasi categorie