Acasă EconomieIndustrie Romaero și-a redus pierderile cu 37% la nouă luni

Romaero și-a redus pierderile cu 37% la nouă luni

de A

Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, a raportat pentru primele nouă luni ale anului pierderi de 16,95 milioane lei, mai mici cu 37% față de perioada similară a anului trecut, când s-au ridicat la 26,93 milioane lei, potrivit unui raport publicat de companie.

De asemenea, cifra de afaceri a scăzut cu aproape 4%, la 32,89 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie, de la 34,2 milioane lei, în perioada similară de anul trecut.

”Rezultatele Romaero după primele nouă luni ale acestui an sunt foarte bune. Veniturile mai mari decât nivelul bugetat și, totodată, menținerea cheltuielilor sub nivelul planificat, indică însănătoșirea companiei și creează o bază solidă pentru decizii strategice pe care le vom propune acționarilor înainte de sfârșitul acestui an, cu obiectivul de a elimina complet pierderile și de a plăti datoriile istorice chiar în prima jumătate a anului viitor”, a declarat directorul general al Romaero, Remus Vulpescu, pentru News.ro.

În primele nouă luni ale anului, activitățile principale ale societății au constat în lucrări de întreținere și reparații avioane și construcții aerostructuri.

De asemenea, acționrii Romaero vor alege noi membri în Consiliul de Administraţie, subiectul aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei din 14 decembrie.

”Candidaturile pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie se pot depune la secretariatul societăţii, până la date de 28 noiembrie 2017”, arată convocatorul publicat pe site-ul societăţii.

Şi-au depus candidaturile pentru un post de membru în CA Alexandru Buşcu şi Aurelian Trifa, arată documentele privitoare la şedinţa acţionarilor. 

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, are circa 700 de salariaţi şi are o valoare de piaţă de 170,5 milioane lei (34 milioane euro). 

Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei. Romaero estimează că va încheia acest an cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2017, aprobat de Guvern în octombrie.

din aceeasi categorie