Acasă Economie Proprietarul Arctic investește 50 milioane dolari în regenerabile

Proprietarul Arctic investește 50 milioane dolari în regenerabile

de A

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a anunțat că, în 2020, jumătate din cifra de afaceri a companiei a provenit din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic. Totodată, compania face un alt pas important în lupta împotriva crizei climatice, prin asumarea unor noi obiective pentru 2030, bazate pe inițiativa Science Based Targets (SBTi), după cum se arată în cel mai recent raport de sustenabilitate.

Grupul Arçelik a anunțat o investiție suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică, până în 2030. Grupul vrea să instaleze 15 MW de sisteme de energie regenerabilă și să majoreze cantitatea de plastic reciclat la 40%, iar de biomateriale la 5%.

Pentru a răspunde provocărilor generate de pandemia de COVID-19 în 2020, Arçelik a consolidat cadrul de sustenabilitate și a revizuit obiectivele pentru 2030, stabilite în 2019. În raport, compania își asumă angajamentul de a reduce, până în 2030, cu 30% emisiile de gaze cu efect de seră din activitățile proprii și din energia cumpărată și consumată și cu 15% emisiile provenind din utilizarea produselor vândute, față de anul de referință 2018.

”Arçelik va continua să investească în eficiență energetică, electricitate verde și regenerabilă pentru a atinge obiectivele și a-și consolida poziția de lider în industrie”, arată grupul.

Printre obiectivele pentru 2030 se numără: achiziționarea a 100% din energia electrică din surse regenerabile, în unitățile globale de producție; investiție suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică; creșterea cantității de plastic reciclat la 40%, iar de biomateriale la 5%; reducerea consumului de energie și de apă per produs cu 45% (în producție); instalarea a 15 MW de sisteme de energie regenerabilă, relevă grupul.

Potrivit raportului de sustenabilitate pentru anul 2020, Arçelik a înregistrat un consum mediu de energie necesar creării unui produs mai mic cu peste 46% (în producție), iar deșeurile periculoase per produs au fost diminuate cu 30%.

De asemenea, consumul mediu de apă per produs a fost redus cu 52% (în producție). 50% din cifra de afaceri a companiei provine din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic.

Emisiile de carbon au fost reduse cu 5.217 de tone prin proiecte și activități eficiente energetic. Reciclarea deșeurilor a crescut până la 98% în fabricile din Turcia.

Economiile rezultate din proiecte de reducere a deșeurilor și de utilizare mai eficientă a apei se ridică la 1.593.000 euro.

„Nu ne mai permitem să tratăm sustenabilitatea ca pe un lux sau ca pe un capriciu. Epoca în care trăim ne cere să îmbrățișăm sustenabilitatea nu doar ca strategie de business, ci și ca mod de viață. Prioritatea noastră a devenit aceea de a ne transforma – pe noi și industria din care facem parte. Transformare pentru care este nevoie de o mai bună înțelegere a efectelor pe care producția, produsele și serviciile noastre le au asupra mediului, urmată de măsuri pentru ameliorarea impactului,  pentru binele planetei. Industria noastră se schimbă într-un ritm lent”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Cu peste 30.000 de angajați la nivel mondial, 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), birouri de vânzări și marketing în 43 de țări și 22 de fabrici în 8 țări, Grupul Arçelik oferă produse și servicii în aproape 150 de țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de 5 miliarde de euro. Cu 65% din veniturile sale provenind de pe piețele internaționale, Arçelik este lider în domeniul cercetării și dezvoltării din Turcia – deținând până în prezent aproape 3.500 de cereri de brevete internaționale realizate de 1.700 de cercetători, din 15 centre de cercetare și dezvoltare din Turcia și 13 birouri de cercetare și dezvoltare din 10 țări.

din aceeasi categorie