Acasă Economie Profitul IAR Braşov a crescut de două ori și jumătate în primele nouă luni

Profitul IAR Braşov a crescut de două ori și jumătate în primele nouă luni

de A
IAR Braşov a raportat pentru primele nouă luni din 2019 un profit net de 49,531 milioane lei, de 2,4 ori mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor trabsmise Bursei de Valori Bucureşti. Cifra de afaceri a companiei a crescut de aproape două ori şi a ajuns la 297,22 milioane lei.
 
La 30 septembrie, IAR avea datorii curente în sumă de 49,46 milioane lei. Activele totalizau 319,77 milioane lei. IAR Braşov este o companie aeronautică de tradiţie cu rădăcini adânci în istoria aviaţiei, activitatea sa începând încă din anul 1925. În prezent, IAR este o unitate specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III.
 
Compania dezvoltă programe de modernizare, efectuează revizii periodice, reparaţii capitale şi încercări la sol şi în zbor; asigură multiple servicii după vânzare: mentenanţă, piese de schimb şi înlocuiri de echipamente, asistenţă tehnică; şcolarizarea piloţilor şi a tehnicienilor; programme „Follow-on-Support” pentru gama de elicoptere Puma şi Alouette III.
 
De asemenea, IAR este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble şi piese pentru diverşi producători din industria aeronautică mondială (structuri aeronave, cablaje electrice). Principalii beneficiari ai elicopterelor Puma şi Alouette III fabricate/reparate la Braşov sunt: Ministerul Apărării Naţionale (Forţele Aeriene şi Forţele Navale din România), Serviciul Român de Informaţii, Ministerul de Interne, Eurocopter (Airbus Helicopters), Denel – Republica Sud-Africană, Forţele Aeriene din EAU, Forţele Armate şi Forţele Aeriene din Pakistan, Forţele Aeriene din Sudan (1982-1984), Ministerul Apărării din Coasta de Fildeş, Forţele Aeriene din Liban, Forţele Aeriene din Oman etc.
 
Acţiunile IAR Braşov se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din decembrie 1996. Principalul acţionar este statul român, cu 64,89% din acţiuni.

din aceeasi categorie