Acasă EconomieIndustrie Nicolae Minea este noul președinte al AAAS

Nicolae Minea este noul președinte al AAAS

de GM

Nicolae Minea a fost numit președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Szávics Petra (UDMR) a fost totodată numită de către prim-ministrul Victor Ponta pe postul de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Szávics Petra, expert al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj, a fost propusă de UDMR pentru acest post.

Acestea nu sunt însă singurele schimbări făcute în conducerile instituțiilor statului. Mihail Constantin a fost eliberat, la cerere, din funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, unde avea rang de subsecretar de stat.

Daniel Grigoroiu-Norocel va exercita, cu caracter temporar, prin detașare, funcția de secretar general al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiții Străine, Parteneriat Public-Privat și Promovarea Exporturilor.

Ovidiu Gabriel Galeș este noul secretar general al Departamentului pentru Ape, Păduri și Piscicultură, care i-a luat locul Elenei Gabriela Eremia.

Noul secretar general al Autorității pentru Proiecția Consumatorilor (ANPC) este Mihaela Irina Ionescu, care va ocupa temporar această funcție, în locul Dumitrei Groza.

În plus, mai mulți UDMR-iști au fost numiți joi secretari de stat în câteva instituții, potrivit unor decizii semnate de premierul Victor Ponta și publicate în Monitorul Oficial. Astfel, Birtalan Jozsef este noul președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, având rang de secretar de stat. Numirea sa a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului Liviu Dragnea, se arată în decizie.

De asemenea, Gyorgy Attilla a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, iar Istvan Zoltan este secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Totodată, Pasztor Sandor a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură (care se află în coordonarea Ministerului Mediului, condus acum de Attila Korodi.

din aceeasi categorie