Acasă Economie Moscova instituie săptămâna fără muncă

Moscova instituie săptămâna fără muncă

de A
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat o “săptămână fără muncă” în capitala Rusiei, interval în care angajații din domeniile neesențiale trebuie să stea acasă. Decizia a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, informează AFP.
 
“În ultima săptămână situația cu privire la propagarea coronavirusului s-a înrăutățit”, a precizat Sobianin, după ce Moscova a înregistrat 6.701 cazuri de infectare într-o zi, cel mai mare număr de după decembrie 2020, scrie News.ro.
 
Ordinul primarului îi afectează pe toți angajații din Moscova, oraș cu aproximativ 12 milioane de oameni, cu excepția angajaților din domeniile esențiale.

Astfel, majoritatea angajaților din Moscova vor putea reveni la muncă la 20 iunie. Serghei Sobianin a mai anunțat închiderea zonelor de restaurante din centrele comerciale și a locurilor de joacă. În plus, restaurantele, barurile și cluburile vor avea interdicție de servire a clienților în intervalul orar 23:00 – 06:00. Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Sobianin le-a cerut angajatorilor să își treacă cel puțin 30 la sută din angajații nevaccinați pe telemuncă, după săptămâna fără muncă. În ultimele săptămâni, în Rusia s-au înregistrat creșteri în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus, deși populația are acces fără probleme la vaccin.

din aceeasi categorie