Acasă EconomieIndustrie Metrorex face licitație pentru închirierea spațiilor de la metrou

Metrorex face licitație pentru închirierea spațiilor de la metrou

de A

Metrorex, compania de stat care administrează metroul bucureștean, a anunțat marți că va organiza o licitație pentru închirierea spațiilor din stațiile de metrou, având în vedere că prezentul contract cu firma sindicatelor, Sindomet Servcom SRL, va expira pe 26 septembrie.

”Adunarea Generală a Acţionarilor a solicitat Consiliului de Administraţie şi conducerii executive a Metrorex organizarea unei licitaţii pentru închirierea spaţiilor, conform procedurilor legale la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul (26 septembrie 2018)”, precizează reprezentanții Metrorex, într-un comunicat.

Sindomet Servcom SRL are în administrare toate spațiile comerciale din stațiile de metrou, cu excepția restaurantului McDonald’s din stația Piața Unirii2.

Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a demarat marți, la ora 9.00, un pichet de protest în parcarea Ministerului Transporturilor față de politica de management a ministrului Lucian Șova și de către directorul general Dumitru Șodolescu la nivelul Metrorex.

”Subiectele pentru care reprezenanții USLM au fost chemați la discuții au fost legate de eficientizarea activității societății, îndeplinarea obiectivelor, reglementarea relațiilor de muncă ori de serviciu dintre cele două părți, promovarea drepturilor și intereselor comune ale membrilor săi, îmbunătățirea serviciilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă. Principala problemă ridicată de fiecare dată de reprezentanții sindicatului este însă, prelungirea contractului dintre Sindomet și Metrorex pentru închirierea spațiilor din stațiile de metrou”, a informat Metrorex, într-un comunicat.

Contractul încheiat în 2003 pentru cinci ani, și prelungit apoi de încă două ori, expiră în această toamnă. Comercianții și sindicatul au insistat să fie prelungit în continuare cu acordul părților.

Veniturile şi cheltuielile obţinute din activitatea contractului s-au repartizat din 2003 până în 2017, în cote de 25% pentru Metrorex și 75% pentru Sindomet, iar începând cu 26 septembrie 2017, procentele de repartizare sunt 36% pentru Metrorex și 64% pentru Sindomet Servcom.

”Metrorex are obligația să își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale. Așa încât Metrorex a notificat Sindomet că acest contract va înceta de drept în septembrie 2018. În continuare, Metrorex va respecta procedurile legale pentru închirierea spațiilor comerciale existente în stațiile de metrou”, adaugă conducerea companiei de stat.

Reprezentanții Metrorex spun că, în cadrul pichetului, s-au lansat informații ce decredibilizează societatea de transport, legate de siguranța circulației trenurilor și a siguranței călătorilor, iar conducerea Metrorex afirmă că societatea respectă cerințele privind siguranța circulației și securitatea transportului, conform reglementărilor și normelor emise de autoritățile din domeniu.

din aceeasi categorie