Acasă Economie Mandatul lui Cătălin Niţu la conducerea Transelectrica, prelungit 2 luni

Mandatul lui Cătălin Niţu la conducerea Transelectrica, prelungit 2 luni

de A

Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a prelungit cu două luni mandatele de membri provizorii ai directoratului, începând cu data de 21 aprilie, şi l-a ales pe Cătălin Niţu în calitatea de președinte al directoratului (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer – CEO) al societăţii, începând cu data de 21 aprilie 2020, tot pentru o perioadă de două luni.

„Întrucât mandatul actualilor membri ai directoratului încetează de drept în data de 20 aprilie 2020, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi investitorii că, în ședința din data de 8 aprilie 2020, Consiliul de Supraveghere: a prelungit mandatele de membri provizorii ai directoratului, începând cu data de 21 aprilie 2020, pentru o perioadă de două luni, următoarelor persoane: Cătălin Niţu, Ionuț-Bogdan Grecia, Andreea-Mihaela Miu, Corneliu Bogdan Marcu”, arată un comunicat transmis de  companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Marius Viorel Stanciu a fost desemnat în calitatea de membru provizoriu al directoratului, începând cu data de 21 aprilie 2020, pentru o perioadă de două luni.

„A ales în calitatea de președinte al directoratului, denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer – CEO al societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, începând cu data de 21 aprilie 2020, pentru o perioadă de două luni, pe Cătălin Niţu”, mai arată compania.

Durata mandatelor membrilor provizorii ai directoratului nu va depăși data finalizării procedurii de selecţie a membrilor directoratului companiei în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval.

Profitul net al transportatorului naţional de energie Transelectrica a înregistrat anul trecut o creştere de 28%, ajungând la 104,45 milioane lei, faţă de 81,3 milioane lei în anul 2018, în timp ce veniturile totale au scăzut cu 12%, la 2,39 miliarde lei.

din aceeasi categorie