Acasă Economie Iulian Cristian Bosoancă, în locul lui Niculae Havrileț în CA Electrica

Iulian Cristian Bosoancă, în locul lui Niculae Havrileț în CA Electrica

de A

Iulian Cristian Bosoancă a fost ales nou membru al Consiliului de Administrație Electrica în urma renunțării la mandat a administratorului neindependent Niculae Havrileț, a anunţat compania. Acționarii Electrica au aprobat miercuri un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,7248 lei, valoarea totală a dividendelor brute va fi astfel în sumă de 246,1 milioane lei, data plății fiind 26 iunie 2020.

„Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) Electrica, legal și statutar întrunită în data de 29 aprilie 2020, a aprobat, cu majoritatea voturilor exprimate, propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2019. Valoarea totală a dividendelor brute va fi în sumă de 246.108.017 lei, valoarea dividendului brut pe acțiune va fi de 0,7248 lei, iar data plății dividendelor 26 iunie 2020”, arată compania într-un comunicat.

De asemenea, toate companiile din cadrul Grupului Electrica au adoptat un plan de măsuri speciale pentru buna desfășurare a operațiunilor și asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică, în contextul pandemiei de Coronavirus (Covid-19). Planul de reziliență existent la nivel de grup a fost actualizat cu promptitudine pentru a răspunde situației excepționale de la nivel național.

“În circumstanțele excepționale create de pandemia Covid-19, continuăm să ne respectăm angajamentele atât față de clienți, cât și de acționari. Propunerea de distribuire de dividende reflectă performanțele companiei în anul 2019 și este în linie cu nivelul de randament al dividendului cu care i-am obișnuit pe acționarii noștri. Electrica rămâne una dintre companiile în care investitorii au în continuare încredere, în ciuda volatilității înregistrate de piața de capital. Chiar în această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali, care în mod tradițional au o strategie de investire pe termen mediu și lung, în linie cu strategia grupului. Monitorizăm în permanență contextul național și internațional, precum și performanța financiară și lichiditatea companiilor din grup pentru a limita orice riscuri potențiale și suntem pregătiți să răspundem, în cel mai scurt timp, situațiilor generate de evoluția crizei”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica.

Acționarii Electrica au aprobat şi alegerea lui Iulian Cristian Bosoancă în calitate de nou membru al Consiliului de Administrație pentru ocuparea poziției vacante, în urma renunțării la mandat a administratorului neindependent Niculae Havrileț. Durata mandatului administratorului ales va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziției vacante, respectiv pâna la 27 aprilie 2022.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.

 

 

 

din aceeasi categorie