Acasă Economie Israel Aerospace Industries vrea să deschidă birou în România

Israel Aerospace Industries vrea să deschidă birou în România

de A

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a primit o vizită din partea lui David Saranga, ambasadorul Israelului la București, și a reprezentanților Israel Aerospace Industries, companie de stat israeliană care activează în domeniu sistemelor aeriene și astronautice pentru uz militar și civil. 

La discuții au participat din partea Ministerului Economiei doamna Daniela Nicolescu, secretar de stat responsabil de domeniul industriei de apărare, iar din partea IAI Eyal Mayer – Director, Military Aircraft Division, Israel Sharon – Director, International Marketing – Europe, Daniel Davidi – Regional Director, Missiles and Space Division și Mihnea Predețeanu – Senior Consultant, România.

David Saranga, ambasadorul Israelului, a precizat că a mai avut întâlniri cu ministrul economiei și îi împărtășește dorința de a întări relațiile bilaterale și cooperarea între cele două țări.  Acesta a precizat că guvernul israelian este interesat să colaboreze cu guvernul român în domeniul apărării, prin participarea la programe guvernamentale și prin parteneriate între companiile din cele două țări. 

„Reprezentații IAI au menționat că doresc să își consolideze prezența pe piața europeană și că pregătesc deschiderea unui birou în România. IAI dorește să colaboreze cu companiile românești din domeniul industriei de apărare, angajamentul său fiind să stabilească o viziune pe termen lung, împărtășirea cunoştinţelor internaţionale de top ale IAI şi adaptare la cerinţele şi viziunea României în domeniu”, informează Ministerul Economiei.

Claudiu Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului a spus că susține investițiile în România și colaborarea între România și Israel. Acesta a precizat că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului are în portofoliu mai multe companii care ar putea să colaboreze cu IAI și a arătat disponibilitatea pentru facilitarea unor întâlniri cu acestea și pentru discuții aplicate pe proiecte care să poată fi dezvoltate în comun. 

Volumul total al schimburilor comerciale România – Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârşitul anului 2020, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

La nivelul lunii martie 2021, în România activau 8.298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Firmele israeliene sunt implicate în numeroase proiecte de cooperare în ţara noastră, în următoarele domenii de activitate: lucrări de infrastructură (construcţia şi modernizarea drumurilor, reţele de apă etc.); industrie (aeronautică, electronică, chimie, metalurgie, textile, alimentară, construcţii de maşini şi aparate electrice), exploatarea lemnului şi producţia de mobilier etc.), construcţii (sedii de firme, locuinţe şi sate de vacanţă), agricultura (irigaţii, sere, cultura viţei de vie, cultura porumbului cu conţinut de ulei îmbunătăţit, seminţe, ferme animale, etc.), turism si servicii (asigurări, servicii financiar-bancare, centre medicale, mass-media etc.).

din aceeasi categorie