Acasă Economie Investiţiile străine directe în Rusia au scăzut la doar 1,4 miliarde dolari

Investiţiile străine directe în Rusia au scăzut la doar 1,4 miliarde dolari

de A

Investiţiile străine directe în Rusia s-au situat în 2020 la doar 1,4 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din 1994 până în prezent, conform datelor publicate de banca centrală a Rusiei, citate de Bloomberg.

Pe fondul unor preţuri în scădere la petrol, corelate cu o contracţie economică generată de pandemia de Covid-19, investiţiile străine directe au ajuns la cel mai redus nivel din 1994, scrie Business Magazin.

La această evoluţie au contribuit şi sancţiunile economice impuse de Vest, dar şi o economie rusească din ce în ce mai slabă.

Datele de la banca centrală a Rusiei arată că în 2019 nivelul investiţiilor străine directe s-a situat la aproape 30 de miliarde de dolari, însă în 2018 acest nivel nu s-a apropiat de 10 miliarde de dolari, fiind mult sub acest prag.

Cel mai ridicat nivel al investiţiilor străine directe din ultimii 26 de ani a fost înregistrat în 2008, când acestea au spart pragul de 60 de miliarde de dolari. Nivelul investiţiilor străine directe s-a mai apropiat de acest prag doar în 2013.

din aceeasi categorie