Acasă Economie Grupul MOL a investit 20 milioane dolari pentru combaterea Covid

Grupul MOL a investit 20 milioane dolari pentru combaterea Covid

de A

De la debutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, Grupul MOL a investit peste 20 de milioane dolari în măsuri extinse de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS CoV 2 pentru angajații și clienții săi, în Europa Centrală și de Est. MOL a furnizat peste 8 milioane de măști medicale faciale, 14 milioane de mănuși de unică folosință, 170.000 de litri de dezinfectant, aproximativ 300.000 de teste COVID-19 și a făcut posibilă vaccinarea angajaților care și-au exprimat voluntar dorința.  În plus față de angajamentele și politicile sale de responsabilitate socială corporativă, Grupul MOL a donat peste 5 milioane dolari pentru susținerea sistemului medical, protejarea cadrelor medicale și a pacienților, în contextul crizei sanitare globale fără precedent.

În Ungaria, MOL a sprijinit gestionarea și prevenirea crizei medicale COVID-19 printr-o donație în valoare de aproximativ 1,5 milioane dolari, fondurile fiind alocate pentru achiziția de aparatură medicală, cât și alte resurse. În ultimul an, au fost donate 33 de sisteme de ventilaţie şi monitorizare respiratorie către mai multe spitale din Ungaria, iar peste 80.000 de litri de soluții de igienizare pentru mâini și suprafețe au ajuns la mai multe instituții.

 „Grupul MOL a luat măsuri imediate pentru a proteja angajații și clienții și pentru a securiza fluxul aprovizionării, de care suntem responsabili în mai multe țări. Într-o situație de criză, trebuie să acționăm, să ne folosim resursele și să întindem o mână de ajutor” a declarat József Molnár, CEO al Grupului MOL.

În Croația, compania de petrol și gaze INA, membră a Grupului MOL, a donat aproximativ 500.000 dolari furnizorilor, instituțiilor și ONG-urilor locale. Compania a investit până în prezent aproximativ 3,6 milioane dolari în măsuri extinse de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS CoV 2 pentru angajații și clienții săi. Au fost achiziționate peste 3 milioane de măști medicale faciale și 1,5 milioane de mănuși de unică folosință.

În Slovacia, Slovnaft a donat spitalelor 19 ventilatoare mecanice în valoare de peste 540.000 dolari, iar angajații stațiilor de servicii au oferit peste 61.000 de cafele Fresh Corner paramedicilor și personalului medical din linia întâi. Slovnaft a început producția autohtonă pentru soluții de dezinfecție  –  “Slovnaft hygi Fluid” –  și a donat peste 33.000 de litri, în valoare de 240.000 dolari, instituțiilor sociale. Slovnaft a investit peste 6 milioane dolari în măsuri extinse de prevenție și combatere a noului coronavirus pentru angajați și clienți: echipamente de protecție, generatoare de ozon, purificatoare de aer pe bază de plasmă, dezinfectanți, teste COVID-19, măști medicale faciale, campanii de vaccinare împotriva gripei și pneumococului. De asemenea, compania a oferit periodic angajaților testare COVID-19 gratuită.

În Cehia, MOL a donat 3 ventilatoare către spitale și a oferit gratuit personalului medical 65.000 de cafele Fresh Corner, în valoare de 340.000 dolari.

MOL Serbia a donat combustibil și fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale în valoare de peste 22.000 dolari. MOL Serbia a achiziționat 86.600 de măști medicale faciale și 23.760 de perechi de mănuși de unică folosință.

MOL România a donat 1,3 milioane dolari pentru echipamente medicale destinate spitalelor, în demersul de susținere a sistemului medical românesc pentru combaterea pandemiei.

MOL Pakistan a donat 20.000 dolari pentru înființarea unui centru de carantină în Islamabad și a sprijinit comunitățile locale din zonele în care desfășoară operațiuni cu echipamente de protecție personală în valoare de 6.500 dolari. Compania a efectuat peste 8.200 de teste pentru depistarea coronavirusului și a investit 240.000 dolari în măsuri de prevenție extinse implementate în sediile de birouri și facilitățile de producție.

Pentru a contribui la prevenirea eficientă a bolilor, MOL a început să producă dezinfectanți în Ungaria, Croația și Slovacia, într-un moment în care, la nivel global, stocurile erau insuficiente. În Ungaria, MOL a transformat una dintre unitățile de producție de lichide pentru spălat parbrizul în linie de producție pentru dezinfectanți de mâini și suprafețe, pe bază de etanol. Într-un an, doar în Ungaria au fost produși 4,5 milioane de litri de dezinfectant, aceștia fiind distribuiți către instituțiile cu rol cheie în lupta împotriva coronavirusului (spitale, școli, cămine, servicii publice, etc.). Produsele sunt comercializate în întreaga rețea de stații de servicii MOL.

MOL a ajuns la un rezultat operațional EBITDA de 2 miliarde dolari în 2020. În 2021, MOL a înregistrat un rezultat operațional EBITDA de peste 660 milioane dolari în primul trimestru al anului.

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări și 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape 2.000 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 243 în România.

 

din aceeasi categorie