Acasă Economie Germania scapă de recesiune în trimestrul 4

Germania scapă de recesiune în trimestrul 4

de A

Ritmul de producţie al industriei germane a înregistrat rezultate peste estimările analiştilor în luna octomrbie, alimentând speranţele conform cărora cea mai mare economie europeană va evita o contracţie în T4/2020, transmite Financial Times.

Producţia din fabricile germane s-a majorat cu 3,2% între septembrie şi octombrie, ceea ce reprezintă a şasea lună consecutivă de creşteri, depăşind previziunile economiştilor de 1,5%. Între timp, industria auto a înregistrat în octombrie un plus de 9,9% faţă de luna precedentă, notează Business Magazin.

Astfel, producţia industrială din Germania va creşte în ultimul trimestru cu 5% faţă de T3, produsul intern brut (PIB) urmând să se majoreze cu 1% în T4, spune Andrew Kenningham, economist în cadrul Capital Economics.

„Sectorul serviciilor va suferi un nou declin în al patrulea trimestru, însă economia germană va creşte, în timp ce PIB-ul în alte ţări importante ale zonei euro va scădea”, a adăugat economistul.

Germania va primi 100 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, care a început deja să fie distribuit pe teritoriul Marii Britanii.

din aceeasi categorie