Acasă EconomieIndustrie Fonduri pentru copiii bolnavi de cancer

Fonduri pentru copiii bolnavi de cancer

de GM
bani lei 7Asociația Aripi spre viață a inițiat la începutul acestui an proiectul “Împreună pentru viață”, prin care vrea să strângă fonduri în valoare de 150.000 euro pentru procurarea de aparatură medicală destinată Secției de Pediatrie II din cadrul I.C. Fundeni constând în 6 stații cuprinzând fiecare trei infusomate și un injectomat, 36 de infusomate și 20 injectomate, aparatură medicală prin care se administrează corect, sigur și eficient tratamentul cu citostatice pentru copiii și tinerii bolnavi de leucemie, cancere si alte boli grave.
“Până acum proiectul a reușit să strângă suma de 47.860 lei, din care 32.860 lei folosiți pentru procurarea primei stații cuprinzând trei infusomate și un injectomat și 15.000 lei  pentru două infusomate, toate aparatele fiind donate pentru utilizarea în cadrul secției de pediatrie II Fundeni. Am beneficiat de ajutorul Fundatiei Orange din partea căreia am primit 32.000 lei în cadrul concursului “Susține un ONG” pentru procurarea stației, iar din restul sumei provenind din donații am procurat încă două infusomate. Este un proiect transparent prin care dorim să aducem o schimbare în bine, esențială în realizarea actului medical, să continuăm seria proiectelor de îmbunătățire și schimbare a condițiilor de tratare a copiilor afectați de cancer, alăturându-ne eforturilor medicilor de a le salva viețile”, declară Nicoleta Vlad, președintele Asociației Aripi spre viață.
Un pas important în susținerea tratamentelor copiilor grav bolnavi este reabilitarea în primul trimestru al acestui an a celor șapte infusomate existente care din cauza uzurii și folosirii îndelungate au necesitat reparații urgente. Costurile s-au ridicat la 10.263 lei, de asemenea proveniți din donații.
Evoluția proiectului “Împreună pentru viață” va fi constant comunicată de către asociația Aripi spre viață pe pagina de web www.aripispreviata.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/aripispreviata. Donațiile se pot face în conturile asociației Aripi spre viață deschise la BCR, sucursala Bagdasar, dupa cum urmează:
Lei – RO88RNCB0521114607820001
Euro – RO34RNCB0521114607820003
Cod fiscal 26481900
Asociația Aripi spre viață a fost înființată în urmă cu 4 ani, fiind înregistrată în Registrul Fundațiilor și Asociațiilor sub nr. 2/21.01.2010. Scopul asociației este nepatrimonial, apolitic și vizează schimbarea condițiilor de îngrijire a copiilor și tinerilor afectați de leucemie, cancere și alte boli grave.

din aceeasi categorie