Acasă Economie Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde euro

Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde euro

de A

Producătorul auto Fiat Chrysler a raportat pierderi trimestriale de 1,7 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar a dat asigurări că planurile de fuziune cu PSA nu sunt modificate, transmit DPA şi Reuters.

Anul trecut, grupul francez PSA şi compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunţat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi Toyota. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule.

În pofida „unei perioade neaşteptate şi fără precedent”, FCA îşi menţine angajamentul „de a finaliza tranzacţia cu PSA până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021”, se arată într-un comunicat al companiei italo-americane, potrivit Agerpres.

Veniturile nete ale FCA au scăzut cu 16% în primul trimestru din 2020, la 20,6 miliarde de euro, în timp ce vânzările au înregistrat un declin de 21%, la 818.000 vehicule.

Profitul operaţional ajustat s-a redus la 52 milioane de euro în primele trei luni din 2020, de la 2,1 miliarde de euro în trimestrul patru din 2019

Toate pieţele auto importante din Europa au fost afectate de scăderea vânzărilor, în urma închiderii showroom-urilor după instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei, dar aceste evoluţii au fost evidente în special în Italia, una din pieţele de bază ale FCA.

„Pandemia a avut şi continuă să aibă un impact semnificativ asupra operaţiunilor noastre”, a afirmat directorul general Mike Manley.

din aceeasi categorie