Acasă Economie Enel vrea să cumpere o subsidiară a companiei braziliene Oi

Enel vrea să cumpere o subsidiară a companiei braziliene Oi

de A

Ufinet, operator de reţele de fibră optică în America Latină, deţinut de Enel SpA şi firma de private equity firm Cinven, a făcut o ofertă indicativă pentru subsidiara de infrastructură de fibră optică a companiei braziliene Oi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Ca parte a planului de restructurare pentru a ieşi de sub protecţia legii falimentului, compania braziliană de telecomunicaţii vrea să-şi vândă până la 51% din subsidiara de infrastructură de fibră optică InfraCo, pentru a-şi finanţa expansiunea.

Ufinet are reţele de cabluri din fibră optică de peste 70.000 de kilometri în America Latină, inclusiv în Brazilia, scrie Agerpres.

Enel, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, deţine 21% din Ufinet iar Cinven restul acţiunilor. Până la finalul anului viitor Enel poate prelua controlul integral al Ufinet.

Pe lângă Ufinet, sunt interesate de activele Oi şi un fond de infrastructură condus de Banco BTG Pactual SA şi Highline do Brasil, şi firma americană de private equity Digital Colony, susţin sursele.

Reprezentanţii Enel şi Cinven nu au comentat informaţia.

În 2018, Enel a plătit aproape 1,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie majoritară într-o companie energetică braziliană, Eletropaulo, devenind cel mai mare distribuitor de electricitate din Brazilia, şi a cheltuit peste 2,3 miliarde de dolari pentru cumpărarea unei companii din America Latină.

În ultimii ani, Enel s-a concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. În Brazilia, compania italiană operează în statele Rio de Janeiro, Ceara şi Goias.

 

din aceeasi categorie