Acasă Economie Enel câștigă o licitație de 41 MW în Italia

Enel câștigă o licitație de 41 MW în Italia

de A

Enel Green Power Italia și Enel Produzione au primit, în cadrul celei de-a cincea runde de licitații pentru surse de energie regenerabilă (RES) organizate de GSE (Gestore Servizi Energetici – furnizor de servicii de energie) – din categoriile ‘licitații’ și ‘registre’, 41,2 MW, împărțiți în noi capacități de energie regenerabilă și retehnologizarea de centrale hidroelectrice deja operaționale. Din capacitatea totală acordată, 39,9 MW provin de la șase noi proiecte de energie solară, care urmează să fie construite în Emilia-Romagna și Sicilia începând cu acest an, precum și din retehnologizări la patru centralelor hidroelectrice existente în Piemont și Veneto, lucrările de construcție fiind programate între 2021 și 2023.

Restul de 1,3 MW se referă la o nouă capacitate de energie regenerabilă în categoria „registre”, cu cinci proiecte de energie solară, dintre care patru vor fi construite pe acoperișurile instalațiilor Enel.

Cea de-a cincea licitație GSE pentru surse regenerabile de energie a avut o ofertă totală de doar 98,9 MW cu atribuire de proiecte pentru 73,7 MW, echivalentul a puțin sub 5% din 1.582 MW de capacitate disponibilă în cadrul categoriei „licitație – nouă capacitate regenerabilă> 1 MW ”(Grupa A).

„Rezultatul celei de-a cincea licitații GSE, cu circa 5% din capacitatea disponibilă alocată, un proiect care oferă mai puțin decât volumele licitației și la care au participat doar câțiva operatori, este cel mai mic înregistrat vreodată. Este o situație îngrijorătoare pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie în Italia. Ritmul lent al procedurilor de autorizare și incertitudinea cu privire la capacitatea de a construi centrale aduc restricții tranziției energetice din țară, pentru care trebuie găsită o soluție, dacă dorim să atingem obiectivele europene de neutralitate a carbonului și să oferim certitudine operatorilor dintr-o industrie esențială pentru redresarea economică”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power și director al liniei de afaceri Enel Global Power Generation.

 Construirea de noi capacități de energie regenerabilă și recondiționarea centralelor existente în Italia fac parte din angajamentul larg al Grupului Enel de a crește cota de energie regenerabilă și de a obține neutralitatea carbonului. În această țară, ținta grupului este a atinge noi capacități de energie regenerabilă de 1,5 GW, între 2021 și 2023.

Planul strategic 2021-2023 al Enel prevede o capacitate suplimentară de energie din surse regenerabile de energie de 19,5 GW, pentru a atinge o capacitate totală de 68 GW.

 

din aceeasi categorie