Acasă Economie Economia Italiei a scăzut cu 12,8%

Economia Italiei a scăzut cu 12,8%

de A

Economia italiană a suferit o contracţie de 12,8% în T2 drept rezultat al restricţiilor impuse pentru a controla numărul de infecţii cu coronavirus, notează Associated Press.

Biroul naţional de statistică ISTAT a declarat că declinul se datorează în mare parte nivelului redus al cheltuielilor de consum. Economia italiană este în prezent cu 17,7% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ISTAT declara la sfârşitul lunii iulie că rezultatele pentru perioada aprilie-iunie vor ajunge la 12,4% şi 17,3%, notează Business Magazin.

Italia a devenit în martie prima ţară europeană care a simţit efectele totale ale pandemiei şi a impus unele dintre cele mai stricte serii de restricţii de lume. În primele trei luni ale anului, produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 5,4%, potrivit TheLocal.it.

Cheltuielile gospodăriilor au scăzut în T2 cu 11,3% faţă de primul trimestru, în timp ce exporturile au înregistrat un declin de 26,4%. Per total, cheltuielile de consum din Italia vor pierde 16 miliarde de euro până la sfârşitul anului, o medie de 1.900 de euro per locuitor.

Peninsula va suferi cea mai gravă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial, experţii estimând că PIB-ul va înregistra în 2020 o scădere cuprinsă între 8% şi 14%. Cel mai probabil, economia zonei euro se va contracta cu 8,7% anul acesta, iar şomajul în masă rămâne în continuare o posibilitate.

din aceeasi categorie