Acasă Economie Danone va concedia aproape 1.900 de oameni

Danone va concedia aproape 1.900 de oameni

de A
Grupul francez Danone a anunţat joi că intenţionează să desfiinţeze 1.850 de locuri de muncă de la sediul său central şi diferite entităţi locale din toată lumea, în cadrul planului de adaptare la criză, pe care l-a prezentat la finele lunii noiembrie 2020, relatează agenţia EFE. Danone a explicat, într-un comunicat, că reducerea personalului ar trebui să se realizeze în doi ani şi că marţi a demarat faza de informare şi consultare cu organizaţiile reprezentative ale angajaţilor, pe plan internaţional.
 
În Franţa, unde lucrează 9.000 dintre cei 100.000 de angajaţi ai companiei, reducerea va afecta 458 de salariaţi din sediul central, de la centrul internaţional de cercetare Paris-Saclay, de la echipa de nutriţie pentru sugari din Africa şi de la diferite entităţi care se ocupă cu afacerile cu lactate, produse de origine vegetală, apă şi nutriţie specializată.

Compania nu a dat detalii cu privire la impactul în restul ţărilor unde este prezentă, scrie Agerpres.

În cazul Franţei, conducerea va deschide o etapă pentru ca unii dintre angajaţii afectaţi să poată opta voluntar pentru plecare, cu anumite compensaţii.

Pe 23 noiembrie 2020, Danone a făcut public un „plan de adaptare” la criză, care prevedea desfiinţarea a 1.000-2.000 de locuri de muncă de la sediile mondiale şi locale.

Obiectivul declarat al planului, denumit „Local First”, era de economisire a unui miliard de euro în trei ani pentru a obţine o creştere rentabilă a activităţii sale, cu o marjă operaţională de peste 15%, începând din 2022.

Grupul francez a semnalat joi că, în termeni de organizare, are patru obiective, începând cu a da mai multă autonomie echipelor locale şi a concentra resursele care consideră sunt axele cu cele mai mari perspective de afaceri.

din aceeasi categorie