Acasă EconomieIndustrie Concurenţa analizează tranzacția prin care Dedeman preia Cemacon

Concurenţa analizează tranzacția prin care Dedeman preia Cemacon

de A

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care PIF Industrial SRL împreună cu cel mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman SRL, care fac parte din același grup de companii, preiau producătorul de cărămizi Cemacon SA și Cemacon Real Estate SRL.

”Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat autoritatea de concurență.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Observaţiile pot fi trimise autorității în termen de zece zile.

PIF Industrial SRL are ca obiect de activitate acordarea de consultanță pentru afaceri și management. Obiectul de activitate al Dedeman SRL îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon SA este producător de cărămizi, țiglel și alte produse pentru construcții din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate SRL are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul CEON şi are o valoare de piaţă de 71,81 milioane lei.

Dedeman deține în prezent 40,77% din acțiunile Cemacon.

Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.

 

din aceeasi categorie