Acasă Economie Concedieri colective de la șantierul naval Damen Shipyards Mangalia

Concedieri colective de la șantierul naval Damen Shipyards Mangalia

de A

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a întâlnit vineri cu o delegație a sindicală a muncitorilor din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, veniți la București să protesteze împotriva intenției operatorului Damen de a pune în practică un plan de restructurare ce implică disponibilizarea a 228 de angajați. Sindicatul din șantier, însoțit de BNS, s-a mai plâns că angajamentele asumate operatorului olandez privind creșterea semnificativă a numărului de angajați nu au fost respectate și că numărul comenzilor este foarte redus.

Operatorul șantierului a justificat în mai multe rânduri disponibilizările prin scăderea numărului de comenzi de construcții de nave în contextul pandemiei.

În 24 iunie va avea loc o Adunare Generală a Acționarilor care are pe ordine votarea planului de restructurare. Ministerul Economiei este acționarul majoritar al societății 2 Mai SA, care la rândul său deține șantierul, cu 51% din acțiuni, după ce acesta a fost naționalizat în 2018, urmare a retragerii fostului proprietar și operator al platformei, Daewoo Mangalia Heavy Industries.

”Ministrul Economiei i-a informat pe reprezentanții delegației că problema concedierilor colective va fi discutată la nivelul guvernului. De asemenea, ministrul a subliniat în deplin acord cu reprezentanții muncitorilor că trebuie luate măsuri care să îmbunătățească pe termen lung situația șantierului”, mai informează ministerul.

 

 

din aceeasi categorie