Acasă Economie Commerzbank se retrage din Ungaria

Commerzbank se retrage din Ungaria

de A

Grupul bancar german Commerzbank AG a demarat procesul de vânzare a operaţiunilor sale bancare din Ungaria, în contextul în care noul director general a demarat un plan de reducere a costurilor şi de ieşire de pe pieţele care nu sunt importante, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Divizia din Ungaria a grupului Commerzbank ar putea fi evaluată la aproximativ 100 de milioane de euro, au estimat sursele. Acestea au adăugat că grupul belgian KBC Group NV şi cel austriac Raiffeisen Bank International AG ar putea fi interesate de operaţiunile din Ungaria ale Commerzbank, scrie Agerpes.

Sursele au precizat că deocamdată discuţiile sunt într-un stadiu preliminar dar operaţiunile Commerzbank din Ungaria au generat interesul unor competitori din Ungaria şi din străinătate. Luna trecută, OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, a anunţat că analizează o posibilă preluare a operaţiunilor Commerzbank din ţara vecină.

Un reprezentant de la KBC Group NV a spus că grupul belgian este interesat de oportunităţile de achiziţii pe pieţele cheie, inclusiv în Ungaria, dar nu a dorit să facă comentarii cu privire la o anumită ţintă.

La scurt timp după ce a fost numit la conducerea Commerzbank, la începutul acestui an, noul director general Manfred Knof a prezentat un plan pe patru ani destinat reducerii costurilor şi creşterii profitabilităţii. Banca germană a identificat 15 subsidiare din străinătate care ar putea fi închise sau vândute în cadrul planului, inclusiv în Brazilia, Belgia, Ungaria şi Luxemburg.

Potrivit rezultatelor publicate în raportul anual al grupului, operaţiunile din Ungaria ale Commerzbank au realizat anul trecut un profit net de 1,2 miliarde forinţi (patru milioane de dolari).

Şi alte bănci europene, inclusiv giganţii Deutsche Bank AG şi HSBC Holdings Plc, au început să îşi vândă subsidiarele din locaţiile periferice în încercarea de a-şi consolida situaţia financiară şi a deveni entităţi mai profitabile.

din aceeasi categorie