Acasă Economie Chimcomplex Borzeşti a raportat pierderi de 1,05 milioane lei la nouă luni

Chimcomplex Borzeşti a raportat pierderi de 1,05 milioane lei la nouă luni

de A

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, care a cumpărat activele de bază al Oltchim, a raportat pierderi de 1,05 milioane lei în primele nouă luni ale anului, de la un profit net de 19,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București (BVB).

În același timp, cifra de afaceri a crescut de aprope cinci ori, de la 213,37 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2018, la 1,03 miliarde lei în primele nouă luni ale acestui an, scrie News.ro.

”În trimestrul III 2019, prin funcționarea integrată a activelor Chimcomplex SA de la Sucursala Onești cu cele de la Sucursala Râmnicu Vâlcea, s-au oținut, comparativ cu trimestrul III 2018, următoarele: creșterea cifrei de afaceri cu 819 milioane lei respectiv de 4,8 ori mai mare; creșterea rezultatului din exploatare cu 56 milioane lei, respectiv de 3,1 ori mai mare. Creșterea cheltuielilor financiare în trimestrul III 2019, determinată de cheltuielile cu diferențele de curs valutar înregistrate odată cu reactualizarea soldurilor datoriilor în valută, în special a creditelor bancare și de costurile creditelor contractate pentru achiziționarea activelor, a condus la reducerea atât a rezultatului brut, cât și a rezultatului net înregistrat în trimestrul III 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Strict analizând activitatea de exploatare, rezultatele s-au îmbunătățit la trimestrul III 2019 comparativ cu trimestrul III 2018, rezultatul din exploatare înregistrând o creștere de 3,1 ori”, se arată în raportul companiei.

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), combinat chimic condus de omul de afaceri Ştefan Vuza, are o capitalizare de 1,176 miliarde lei, potrivit datelor BVB, la data de 3 octombrie.

Oltchim a vândut activele de bază către Chimcomplex Borzeşti, astfel că activitatea de bază a combinatului chimic este administrată de Chimcomplex.

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din 7 noiembrie.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti.

din aceeasi categorie