Acasă Economie Centura Galați ar putea costa 1,22 miliarde lei

Centura Galați ar putea costa 1,22 miliarde lei

de A

Construcția variantei de ocolire a orașului Galați ar putea costa 1,22 miliarde lei inclusiv TVA, proiectul urmând a avea o lungime de 33,6 km, potrivit unui prooect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiții, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

”Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este 1,22 miliarde, din care: construcţii – montaj 970,7 milioane lei”, se arată în documentul consultat de News.ro.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

”Viteza de proiectare a traseului, atât în plan orizontal cât și în plan vertical, este de 100 km/h. Lungimea totală a variantei de ocolire a municipiului Galați este de 33,600 km”, se menționează în nota de fundamentare.

 Realizarea obiectivului poate atrage și forța de muncă locală, în faza de implementare fiind estimate 250 locuri de muncă pe durata de 42 luni estimată pentru execuție, arată autorii proiectului.

”Lucrările necesare a fi realizate se referă la lucrări de drum, lucrări de poduri/pasaje/tunel și lucrări hidrotehnice”, mai arată documentul.

Acesta menționează și lucrări speciale, una dintre acestea fiind ”Tunelul Valul lui Traian”. Varianta de ocolire Galați intersectează monumentul istoric denumit „Valul lui Traian” la km 3+092.

Adiacent monumentului există un drum local. Profilul longitudinal al drumului în acestă zonă este în săpătură, motiv pentru care este necesar realizarea unui tunel pe direcția variantei de ocolire Galați.

Sunt prevăzute relocari ale: rețelelor electrice de joasă și medie tensiune LEA 20 kV aparținând Muntenia Nord – S.D.E.E. Galați; ale rețelelor electrice de înaltă tensiune aparținând Transelectrica și Muntenia Nord – S.D.E.E. Galați; rețele distribuție gaze naturale aparținând Distrigaz Sud Rețele; rețea transport gaze naturale aparținând Transgaz; rețea alimentare cu apă aparținând Apa Canal Galați; rețele telecomunicații aparținând: Romtelecom, Orange România, Blue Telecom, RCS & RDS.

 

din aceeasi categorie