Acasă EconomieIndustrie CEFC China Energy ar putea renunţa la jumătate din angajați

CEFC China Energy ar putea renunţa la jumătate din angajați

de A

CEFC China Energy ar putea concedia jumătate din cei 30.000 de angajaţi, pe fondul sporirii presiunilor financiare şi guvernamentale, şi încă se lucrează la achiziţionarea unei participaţii de 14,16% în gigantul rus Rosneft, pentru 9,1 miliarde de dolari, a afirmat Zhuang Jianzhong, director în cadrul diviziei internaţionale de cercetare a CEFC, transmite Bloomberg.

„Încercăm să ne reorganizăm afacerea şi personalul, sperăm că putem reuşi asta în actuala perioadă dificilă pe care o traversăm”, a declarat Zhuang Jianzhong, prezent la o conferinţă pe teme energetice la Shanghai.

Deşi Zhuang a refuzat să dea detalii privind concedierile, el a spus că vor fi afectaţi peste 10.000 de angajaţi, scrie Agerpres.

Tranzacţia privind achiziţionarea unei participaţii în Rosneft a fost afectată semnificativ dar discuţiile sunt în derulare, a adăugat oficialul CEFC.

Un purtător de cuvânt al CEFC a refuzat să comenteze declaraţia.

În septembrie, când a fost anunţat acordul cu Rosneft, CEFC susţinea că este cea mai mai mare companie privată de petrol şi gaze din China, având aproape 50.000 de angajaţi şi venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

În prezent, CEFC China Energy trece printr-o perioadă dificilă, după ce fondatorul şi preşedintele CEFC, Ye Jianming, este investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice. CEFC susţine că aceste informaţii sunt „iresponsabile” şi „nefondate”.

Compania încearcă să vândă active pentru a obţine numerar şi pentru a atenua temerile privind dificultăţile sale financiare. Investigaţiile au arătat că CEFC are obligaţiuni pe termen scurt în valoare de aproape şapte miliarde de dolari, scadente în primul semestru din 2018.

În doar câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming (provincia chineză Fujian, din sud-estul Chinei), într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor.

În 2017, CEFC a primit acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi confirmarea Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al KMG International.

Finalizarea tranzacţiei prin care CEFC China Energy va prelua un pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere române KMG International NV a fost amânată pentru sfârşitul lunii iunie, a informat luna trecută grupul petrolier kazah KazMunayGas (KMG). Deţinută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan, KazMunayGas International este prezent în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.

din aceeasi categorie