Acasă Economie Blackstone cumpără faimosul Bellagio din Las Vegas cu 4,2 miliarde dolari

Blackstone cumpără faimosul Bellagio din Las Vegas cu 4,2 miliarde dolari

de A

Fondul american de investiţii Blackstone Group, care a cumpărat anul acesta un pachet minoritar în compania Superbet, intrând astfel pe piaţa locală, a ajuns la un acord cu MGM Resorts International, pentru achiziţia resortului de lux Bellagio din Las Vegas, într-o tranzacţie de circa 4,25 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

În cadrul tranzacţiei, MGM Resorts va continua să opereze proprietatea sub un aranjament de tip leasing.

MGM, o companie de cazinouri, a mai anunţat săptămâna aceasta că va vinde proprietatea Circus Circus, împreună cu un teren adiacent de circa 47 de acri (190.200 mp), către mogulul imobiliar Phil Ruffin, într-o tranzacţie de 825 milioane dolari, scrie Business Magazin.

Fondul american de investiţii Blackstone, care are în administrare active de peste 450 miliarde euro (500 miliarde dolari) , aproape de două ori cât PIB-ul României, a preluat în primăvară un pachet minoritar de acţiuni în grupul Superbet, cel mai mare jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România, într-o tranzacţie de 175 milioane euro.

Potrivit Reuters, Blackstone Real Estate Income Trust, parte din grupul Blackstone, va achiziţiona Bellagio într-un joint venture de 95%-5% cu MGM şi o va închiria înapoi către compania de cazinouri cu o chirie anuală de 245 milioane dolari.

Decizia MGM vine după ce compania a decis să îşi schimbe structura portofoliului pentru a diminua datoriile de 15 miliarde de dolari pe carele avea compania de cazionuri în decembrie 2018.

Tranzacţia Bellagio ar urma să fie încheiată în T4 2019.

din aceeasi categorie