Acasă Economie Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank cu 43 milioane euro

Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank cu 43 milioane euro

de A

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, achiziționează întregul pachet de acțiuni deținut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank, prețul tranzacției fiind de 43 milioane euro.

”Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat în data de 2 iunie 2021 perfectarea tranzacției pentru achiziționarea întregului pachet de acțiuni deținut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în cursul zilei de azi. În cadrul tranzacției BT dobândește și participații în capitalul social al societăților din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA și Idea Broker de Asigurare SRL. Prețul tranzacției ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro. Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania cât și companiile din scopul tranzacției vor acționa ca entități separate până la finalizarea achiziției, urmând ca doar după această dată să aiba loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT. Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum și după solicitarea și obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților competente”, a anunțat banca.

Grupul Banca Transilvania a raportat un profit net de 656,3 milioane lei în primul trimestru al anului, de la 303,9 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile operaţionale au urcat la 1,159 miliarde lei, de la 934,5 milioane lei în trimestrul 1 2020.

De asemenea, Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, care face parte din grup, a înregistrat un profit net de 581,26 milioane lei, de la 261 milioane lei în primele trei luni din 2020. Veniturile operaţionale ale băncii au crescut în primul trimestru din acest an la 1,02 miliarde lei (de la 816,8 milioane lei în primul trimestru din 2020).

Investiţiile planificate de bancă pentru 2021 sunt de 400,88 milioane de lei.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul primului trimestru la 110,9 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde lei: dintre acestea, 64,22 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 miliarde lei, depozitele companiilor.

Banca Transilvania are o capitalizare de 15,89 miliarde lei.

din aceeasi categorie