Acasă EconomieIndustrie Administratorul Bursei din Londra deschide birou la Bucureşti

Administratorul Bursei din Londra deschide birou la Bucureşti

de A

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a anunţat că a consiliat London Stock Exchange Group – LSEG, administratorul Bursei de la Londra – în tranzacţia de închiriere a 3.000 mp de spaţii de birouri în Bucureşti, destinate unui nou Centru de Servicii al grupului londonez.

Centrul va fi deschis în cursul acestui an în Campus 6, proiect dezvoltat de Skanska, situat în zona de centru-vest a Capitalei, lângă Universitatea Politehnică, un amplasament strategic ales de compania britanică.

„Suntem încântaţi să anunţăm deschiderea în România a noului nostru centru de servicii din România. Pentru LSEG, România oferă o forţă de muncă înalt calificată, un sistem educaţional puternic şi o bună infrastructură. CBRE a fost consultantul nostru strategic pe parcursul acestui proces şi aşteptăm cu nerăbdare să devenim un angajator pe piaţa locală”, a declarat James Nunn, Head of Group Property al London Stock Exchange Group.

LSEG va angaja în prima fază peste 200 de persoane.

„Simplul fapt că London Stock Exchange Group a ales ţara noastră pentru a stabili un centru operaţional strategic este în sine o mare realizare. Credem că acest lucru consolidează buna imagine internaţională a României în rândul investitorilor străini, existenţi şi potenţiali”, a declarat Răzvan Iorgu, director general al CBRE România.

La rândul său, Aurelia Luca, managing director al Skanska România, spune că le-a pus la dispoziţie toate resursele interne şi competenţele necesare pentru a-i scuti de paşi inutili.

„Pentru London Stock Exchange Group, cel mai recent chiriaş al nostru, a fost foarte important să aibă un singur interlocutor pentru implementarea proiectului lor strategic. Avem capacitatea să le oferim acest lucru, datorită modului în care cele două divizii ale noastre, Skanska în calitate de Dezvoltator şi în calitate de Antreprenor General, operează la nivel integrat, împărtăşind aceeaşi filosofie”, a explicat ea.

Conform reprezentanţilor CBRE implicaţi în această tranzacţie, principalele motive datorită cărora LSEG a ales România pentru a-şi deschide noul centru de servicii sunt oportunităţile semnificative de creştere oferite de piaţa locală şi forţa de muncă bine calificată.

London Stock Exchange Group este un business de infrastructură a pieţelor internaţionale. Grupul oferă servicii valoroase pentru o gamă variată de clienţi şi se concentrează pe formarea de capital, proprietate intelectuală şi managementul riscului şi al bilanţului. Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, grupul are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

Campus 6 este cel mai nou complex de birouri construit de către dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska în România. Ansamblul are o suprafaţă închiriabilă totală de 82.000 mp şi include patru clădiri de clasă A și se află la intersecţia dintre două bulevarde principale din Bucureşti, Iuliu Maniu şi Vasile Milea.

Campus 6 va funcţiona ca un centru de întâlnire, unde reprezentanţii companiilor chiriaşe, angajaţii acestora şi vizitatorii vor putea lucra, socializa şi se vor relaxa. Proiectul de birouri Campus 6 al Skanska va găzdui prima pistă de alergare din România construită pe un acoperiş.

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri de birouri „verzi”, prezent pe plan local din 2011 şi este parte a grupului suedez Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii. Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară şi construcţii la nivel global, concentrându-se pe pieţele locale din Europa şi SUA. Grupul are aproximativ 40.000 de angajaţi. Vânzările Skanska au însumat, în 2017, 161 de miliarde de coroane suedeze.

din aceeasi categorie