Acasă Economie 4,05 milioane lei pentru minerii de la Crucea

4,05 milioane lei pentru minerii de la Crucea

de A

Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern care prevede acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea angajaților din Compania Națională a Uraniului București. În sprijinul angajaților de la Compania Națională a Uraniului care se confruntă cu riscul excluziunii sociale din cauza restanțelor la plata tichetelor de masă, se aprobă ajutoare de urgență din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pe anul 2021, în limita sumei de 4,05 milioane lei.

Ajutoarele de urgență se acordă pentru acoperirea creanțelor reprezentând contravaloarea alimentației de protecție prevăzută de contractul colectiv de muncă pentru o parte din angajații Companiei Naționale a Uraniului București.

„Pentru soluționarea situației de la exploatarea minieră Crucea am purtat discuții cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. Așa cum am mai spus, la ministerul Energiei nu neglijăm latura socială, ci căutăm soluții pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă. Totodată, traversăm un proces greu care nu poate fi implementat de la o zi la alta însă avem măsuri concrete, cuantificabile cu care problema circuitului nuclear integrat va fi rezolvată. Mai mult, subliniez faptul că minerii de acolo nu vor rămâne fără loc de muncă deoarece vom avea nevoie de ei în procesul de închidere al minei. După atâția ani în care s -au tergiversat lucrurile, vom vedea o revenire a acestui sector de activitate și vom reflecta cu toții asupra acestei realizări”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

din aceeasi categorie