Acasă Economie 270 de firme, validate pentru montarea panourilor fotovoltaice subvenţionate

270 de firme, validate pentru montarea panourilor fotovoltaice subvenţionate

de A

AFM a validat până în prezent 270 de instalatori pentru a participa la programul guvernamental de instalare de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice subvenţionate cu până la 20.000 de lei. Numărul putea creşte însă, iar lista finală ar urma să fie publicată cel mai târziu luna viitoare.

Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) va publica mai întâi lista cu firmele de instalatori care au fost respinşi, urmând ca, după ce va trece perioada în care acestea pot face contestaţii şi după perioada în care contestaţiile vor fi analizate, să fie publicată lista finală cu firmele care pot monta instalaţii fotovoltaice acasă la persoanele fizice.

„Suntem în evaluare. Întâi vom publica lista cu cei respinşi care vor avea un termen de contestare. După aceea, vom publica lista finală, cu toate firmele care sunt admise, după care vom semna contractele cu ei”, a spus preşedintele AFM, Cornel Brezuică, pentru Economica.net.

În momentul de faţă, sunt 270 de firme ale căror dosare au fost admise în program, şi alte 60 respinse dar „colegii mei lucrează şi acum la dosarele lor”, a spus Brezuică. Şeful AFM spusese mai demult că instutituţia oferă asistenţă pentru firmele ale căror dosare fuseseră întocmite necorespunzător pentru a le ajuta să corecteze documentaţia.

Şeful AFM s-a ferit să avanseze un termen clar la care lista finală va fi publicată, moment de care depinde debutul propriu-zis al programului pentru persoanele fizice, care se vor putea înscrie la instalatorii care vor fi validaţi. „Luna aceasta, în iunie?”. „Iunie e târziu, poate mai devreme”, a răspuns Brezuică.

Sesiunea de înscriere pentru validarea instalatorilor în programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică a fost prelungită în trei rânduri, AFM primind dosare până la data de 5 aprilie.

 

din aceeasi categorie