Acasă Conferinte 19-04-2011

19-04-2011

de Cos

În cadrul celei de-a XI-a Conferinţe FOCUS ENERGETIC s-au dezbătut probleme privind „Protecţia mediului şi influenţele în economia României”.

La eveniment au participat preşedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, preşedintele BRM, Septimiu Stoica, consilierii ministrului Economiei Ion Ariton, Cristiana Ion şi Mircea Ioan Cotoşman, preşedintele AFEER, Ion Lungu, directorul în cadrul Ministerului Mediului Florentina Manea, membrul în CA al Hidroelectrica Mihai David, directorul în cadrul ANRE Maria Mânicuţă, reprezentantele OPCOM, Rodica Popa şi Dina Gherghina Vlădescu, directori şi reprezentanţi ai companiilor de stat şi private din domeniu, brokeri etc.

În cadrul Conferinţei s-a arătat că, din cauza condiţionalităţilor de mediu, preţul energiei electrice se va dubla în următorii ani, prin includerea în factura plătită de consumatorul final a costurilor privind cogenerarea de înaltă eficienţă, a certificatelor verzi, precum şi a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Pe de altă parte, un efect pozitiv al protecţiei mediului îl reprezintă investiţiile ce s-au făcut sau urmează să se realizeze, menţinerea şi păstrarea de locuri de muncă, un exemplu în acest sens fiind proiectul demostrativ de captare şi stocarea CO2 de la Turceni – Getica CCS.

De asemenea, în cadrul Conferinţei, s-a pus problema atribuirii gratuite de certificate de emisii de către Comisia Europeană, începând cu anul 2013. Pentru ca termocentralele să primească certificate gratuite este nevoie de un Plan Naţional de Investiţii, care nu poate fi elaborat decât după aprobarea Strategiei Energetice Naţionale, care nu a fost publicată. De remarcat, imediat a doua zi după Conferinţa FOCUS ENERGETIC, Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică Strategia Energetică 2011 – 2035.
 

Materialele multimedia prezentate in cadrul conferintei:

AFEER – seminar Focus Energetic APRILIE 2011

OPCOM Focus_energetic_2011

ANRE Focus Energetic 18.04.2011

Sulfina BarbuPREZENTARE Sulfina Barbu

GETICA – CCS_Proiect Demonstrativ

*fisiere Power Point
 

Monitorizare Presa

Adevarul

AGERPRES,MEDIAFAX,NEWSIN

Curierul National

Evenimentul Zilei

Financiarul

HOTNEWS

din aceeasi categorie

1 comentariu

Florentina aprilie 23, 2011 - 2:07 pm

Şi, evident, bravii cavaleri ai tastaturii de laptop (foşti cavaleri ai pixului), nelipsiţii ziarişti!

Comments are closed.