Acasă EconomieComunicatii & IT Vodafone anunţă concedieri

Vodafone anunţă concedieri

de A

A visitor walks in front of the Vodafone stand during the 3GSM World Congress at the Feria of Barcelona, in central Barcelona February 12, 2007. REUTERS/Gustau Nacarino

Vodafone, a doua mare companie de telefonie mobilă din lume după numărul de clienţi, va renunţa în Spania la 1.300 de angajaţi, în urma achiziţionării celui mai mare operator de cablu al ţării, Ono, transmite Reuters.

În martie 2014, Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea Ono, în schimbul sumei de 7,2 miliarde de euro (zece miliarde de dolari). Compania rezultată în urma fuziunii are aproximativ 6.000 de angajaţi.Negocierile cu reprezentanţii sindicatului vor începe la 1 septembrie, a anunţat Vodafone Spania, potrivit Agerpres.Reducerea locurilor de muncă reflectă, de asemenea, ”declinul vânzărilor şi al profitului operaţional din ultimii ani, precum şi investiţiile masive în modernizarea reţelelor”, se arată în comunicatul companiei.

Anul trecut, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a revizuit în scădere, de la ‘A3’ la ‘Baa1’, ratingul atribuit Vodafone Group, după ce operatorul de telefonie mobilă a cheltuit miliarde de euro pentru a se extinde în Spania şi Germania. Este pentru prima dată din 2007 când Moody’s atribuie Vodafone un rating sub nivelul ‘A3’.

Folosind banii obţinuţi anul acesta în urma vânzării participaţiei de 45% în Verizon Wireless, Vodafone a acceptat să cheltuiască aproape 18 miliarde de euro pentru cumpărarea celui mai mare operator de cablu din Spania, Ono, şi a companiei germane Kabel Deutschland Holding – operator de televiziune prin cablu, care oferă servicii de telefonie fixă şi servicii de acces la Internet.

Vineri, Vodafone Group a raportat o creştere a veniturilor din servicii peste estimările analiştilor, datorită redresării afacerilor din Europa, după ani de declin.

Vodafone are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreagă lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 31 martie 2015, Vodafone avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., avea un număr total de 8.801.590 de clienţi (dintre care 8.189.970 utilizatori ai serviciilor mobile), la 30 iunie 2015, în creştere cu 233.838 de clienţi faţă de trimestrul precedent.

din aceeasi categorie