Acasă EconomieIndustrie RWEA cere intervenție la Guvern, după pierderi semnificative în ultimii ani

RWEA cere intervenție la Guvern, după pierderi semnificative în ultimii ani

de A

eol-agrAsociația Română pentru Energie Eoliana (RWEA) arată că industria energiei eoliene, care a investit peste 5 miliarde de euro în România, a acumulat pierderi semnificative în ultimii doi ani, evidențiate de surse și studii independente, ceea ce ”reclamă o intervenție de urgență a Guvernului României”.

”RWEA consideră ca ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 220/2008 trebuie să fie aprobată cu maximă urgență în forma actuală, care este departe de a fi perfectă dar cel puțin va putea aduce o anumită normalizare a activității sectorului eolian”, arată asociația într-un comunicat, subliniind că a militat în permanență pentru modificarea și îmbunatățirea cadrului legislativ care guvernează dezvoltarea domeniului regenerabilelor.

Legislația prezentă referitoare la susținerea energiei regenerabile a devenit sursă de nemulțumire după schimbările retroactive din perioada 2013-2014.

”Subliniem faptul că proiectul ordonanței a fost aprobat de către Comisia Uniunii Europene care și-a dat acordul în 19 decembrie 2016 pe această formă de proiect, trimisă în prezent spre avizare către ministerele si agențiile guvernamentale de linie”, spun oficialii RWEA.

În plus, apropierea termenului de 1 aprilie 2017, când o parte din tehnologii vor începe recuperarea certificatelor amânate, impune un proces decizional accelerat, apreciază ei.

RWEA  este o asociaţie profesională  care funcţionează ca o organizaţie non-guvernamentală şi care cuprinde 53 de membri, ce dețin o capacitate instalată de 2500 de MW.

din aceeasi categorie