Acasă Stiri InterneGaze România are în depozite 2,8 miliarde de metri cubi de gaze

România are în depozite 2,8 miliarde de metri cubi de gaze

de GM

gaze-conducte 2România are constituite stocuri de gaz natural într-un volum de 2,8 miliarde de metri cubi, cu un miliard de metri cubi mai mult față de obligațiile legale prevăzute pentru perioada de iarnă, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit acestuia, este important ca țara noastră să fie pregătită, din punct de vedere energetic, pentru parcurgerea cu succes a sezonului rece, ministrul Energiei explicând că populația, în primul rând, nu trebuie să aibă de suferit pe timpul iernii,  scrie Agerpres.

„Trebuie să avem și rezerve de cărbune și rezerve de păcură, trebuie să fie umplute și lacurile de acumulare la un anumit nivel, trebuie să avem și rezerve de gaz, cât putem de mult. Am constituit la gaz, de exemplu, (rezerve — n.r.) cu un miliard de metri cubi mai mult decât este obligația legală de 1,8 miliarde de metri cubi. Deci, avem în momentul de față la gaze naturale constituite stocuri de 2,8 miliarde (metri cubi — n.r.), pentru că este foarte important să fim pregătiți să trecem această iarnă cu succes. Succes pentru mine înseamnă că populația, în primul rând, nu va fi afectată, având în vedere semnalele care vin din estul României”, a spus ministrul delegat pentru Energie.

Ministrul Răzvan Nicolaescu s-a aflat vineri în județul Hunedoara, unde a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Hunedoara, convocată de sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul a mai făcut o vizită la o mină din Valea Jiului și s-a întâlnit cu administrația și sindicatele CEH la sediul acestora din Petroșani.

din aceeasi categorie