Acasă Economie Remus Vulpescu, în AGA Transgaz

Remus Vulpescu, în AGA Transgaz

de GM

Avocatul Remus Vulpescu (foto), fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a fost numit, recent, reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice în Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz Mediaş, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Vulpescu este, în prezent, director de cabinet al vicepremierului Daniel Chiţoiu, care deţine şi portofoliul Finanţelor. Vulpescu a demisionat în luna octombrie a anului trecut de la conducerea OPSPI, după ce privatizarea Oltchim a eşuat. Ulterior, el a fost membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare. De asemenea, Vulpescu va fi numit în viitorul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica.

Alături de Vulpescu, în AGA Transgaz au mai fost numiţi Iulian Marian Butnaru şi Andra Luminiţa Răduică, tot din partea Ministerului Finanţelor. Numirea celor trei a fost aprobată de Daniel Chiţoiu, printr-un ordin semnat în 28 mai.

Guvernul a decis, în luna martie, trecerea Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, din subordinea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Finanţelor, conform legislaţiei europene în domeniu. Compania a avut anul trecut un profit net de 329,3 milioane lei şi are circa 5.000 de salariaţi.

din aceeasi categorie