Acasă Economie Petrom – responsabil social

Petrom – responsabil social

de GM

Petrom a alocat peste patru milioane de euro, în anul 2011, pentru proiecte dedicate educaţiei, protecţiei mediului, sănătăţii şi dezvoltării comunitare, potrivit raportului implicării în comunitate pentru anul 2011. Pe parcursul a cinci ani, 2007 – 2011, Petrom a alocat 27,5 milioane de euro pentru proiectele de responsabilitate socială.

“Raportul de implicare în comunitate în 2011” conţine rezultatele şi contribuţiile companiei în beneficiul comunităţilor locale, dar şi pentru România. Raportul sumarizează şi întreaga activitate a companiei din ultimii cinci ani în domeniul responsabilităţi sociale.

Astfel, în domeniul educaţiei, în 2011, Petrom a alocat peste 280.000 de euro pentru reabilitarea şi dotarea a 20 de unităţi şcolare din opt judeţe (Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Bacău, Vrancea, Galaţi şi Buzău), de care beneficiază circa 6.000 de elevi şi profesori.

Totodată, printr-o contribuţie de 17.000 de euro la proiectele Asociaţiei Ateliere fără Frontiere, 18 unităţi şcolare au fost dotate cu calculatoare şi imprimante.

De asemenea, peste 9.500 de elevi şi 900 de profesori au fost implicaţi în proiectul eco-civic “Şcoala lui Andrei”. Dintre aceştia, 400 de elevi şi 15 profesori au fost premiaţi cu participare în tabăra din Ţara lui Andrei, unde au învăţat cum să fie cetăţeni responsabili. În cadrul aceluiaşi proiect, Petrom a oferit finanţare în valoare totală de 55.000 de euro pentru implementarea a 11 proiecte propuse de elevi, ce vizează rezolvarea unor probleme ale comunităţilor din care provin.

Nu în ultimul rând, Petrom a premiat şi susţinut peste 250 de tineri olimpici în cadrul proiectului Olimpicii Petrom, iar, printr-o colaborare cu Fundaţia Leaders, 480 de elevi de liceu din 11 judeţe au participat la cursuri pentru dezvoltarea abilităţilor de leadership, comunicare şi lucru în echipă.

În beneficiul studenţilor, Petrom a colaborat cu Aspire Academy pentru un program dedicat leadership-ului, antreprenorialului şi inovaţiei, de care au beneficiat 40 de studenţi.

Sănătatea a rămas şi în 2011 unul dintre domeniile de interes pentru Petrom, 9,5 milioane de români având acces la servicii medicale de urgenţă în urma implementării reţelei de telemedicină la care compania a contribuit prin programul “Acces la Viaţă”, iniţiat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Fundaţia pentru SMURD.

Implicarea companiei în acest proiect a început în 2010, printr-o investiţie de 450.000 de euro pentru extinderea reţelei de telemedicină de urgenţă, şi a continuat în 2011, cu sponsorizarea Fundaţiei pentru SMURD cu trei ambulanţe (în valoare de 200.000 de euro) şi finanţarea unor burse de specializare oferite doctorilor.

În cadrul campaniei “Doctore, eşti un erou!”, au fost înscrise peste 1.600 de poveşti de succes ale medicilor din România, iar cei trei câştigători au beneficiat de cursuri de specializare în valoare de 24.000 de euro.

Prin implementarea proiectelor de mediu, în 2011 au fost plantaţi peste 100.000 de copaci pe 21 de hectare din şapte judeţe ale ţării în cadrul acţiunilor de plantare din Ţara lui Andrei. Partener a fost Asociaţia MaiMultVerde, iar contribuţia Petrom a fost de aproximativ 400.000 de euro.

În domeniul dezvoltării comunitare, 23 de soluţii pentru comunităţi locale au fost finanţate de Petrom cu 115.000 de euro, în cadrul proiectelor înscrise pe platforma taraluiandrei.ro.

“De cinci ani, Petrom derulează proiecte care urmăresc să răspundă nevoilor comunităţilor din România. Ultimele studii efectuate în domeniul responsabilităţii sociale ne arată că suntem pe drumul cel bun, că oamenii apreciază proiectele noastre, le susţin, se implică în derularea lor şi simt că îi reprezintă. Şi asta, pentru că în tot ceea ce facem, parteneriatul este în centrul acţiunilor noastre. Angajamentul nostru faţă de comunităţile în care operăm şi faţă de societatea românească nu se opreşte aici şi vom continua să încercăm să găsim acele iniţiative care să genereze valoare adăugată şi să aducă beneficii pe termen lung”, a declarat Mona Nicolici, manager relaţii comunitare Petrom.

Conform raportului Petrom, peste 900 de voluntari Petrom au participat la acţiuni de plantare, ecologizare sau campanii sociale, iar peste 1.500 de angajaţi au redirecţionat 2% din impozitul pe venit către organizaţiile neguvernamentale din România în 2011. De asemenea, peste 400 de copii provenind din zone defavorizate au primit cadouri din partea angajaţilor Petrom în cadrul campaniei “Fii şi tu Moş Crăciun”.

De asemenea, “Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care compania doreşte să răspundă nevoilor societăţii şi mediului înconjurător.

din aceeasi categorie