Acasă Stiri ExterneEuropa OMV a scos la vânzare Petrol Ofisi

OMV a scos la vânzare Petrol Ofisi

de A

petrol-ofisiCompania petrolieră austriacă OMV a iniţiat un proces de vânzare a diviziei din Turcia, Petrol Ofisi, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe activităţile de upstream, potrivit unui comunicat al companiei.

„OMV anunţă iniţierea unui proces de vânzare a până la 100% din subsidiara sa OMV Petrol Ofisi, care este lider în Turcia pe segmentul de distribuţie a carburanţilor. OMV se află în prezent în proces de selecţie a consultanţilor pentru această potenţială tranzacţie şi pentru structurarea paşilor următori din acest proces. Această potenţială tranzacţie are rolul de a optimiza portofoliul integrat al OMV, într-o piaţă cu un climat provocator”, se arată în comunicat.

OMV Petrol Ofisi este lider în industria distribuitoare de carburanţi din Turcia, având o reţea de 1.785 de benzinării. Totodată, compania este cel mai mare distribuitor de carburanţi şi pentru clienţii industriali. Volumele totale de vânzări în 2015 ajung la circa 10 milioane de tone.

În plus, OMV Petrol Ofisi deţine cele mai mari capacităţi de depozitare a carburanţilor şi logistică, având depozite cu o capacitate de peste 1 milion de metri cubi. Compania este şi cel mai mare distribuitor de lubrifianţi de pe piaţa turcă.

În ianuarie 2014, presa din Turcia scria că OMV intenţionează să vândă Petrol Ofisi ca parte a strategiei companiei de a se concentra pe segmentul de upstream şi de a renunţa la unele active din segmentul downstream.

Compania azeră de stat SOCAR, unul dintre cei mai mari investitori străini din Turcia, este interesată să cumpere Petrol Ofisi, relata, la acea dată, agenţia azeră de ştiri Trend News Agency.

OMV a cumpărat Petrol Ofisi în 2010 cu un miliard de euro şi planifica să transforme compania turcă într-un centru strategic de dezvoltare.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom, având o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

din aceeasi categorie