Acasă Economie Nou şef la Lafarge România

Nou şef la Lafarge România

de GM

Costin Borc (foto) va deveni noul director general al producătorului de ciment Lafarge România, începând cu 1 septembrie 2013, potrivit unui comunicat al

companiei. Acesta va coordona toate operaţiunile locale ale grupului, după ce, în perioada 2008 – 2013, a condus activităţile Lafarge în Serbia, lucrând, până acum, în Statele Unite, România, Franţa şi Serbia.

Costin Borc o va înlocui la conducerea subsidiarei Lafarge din România pe Sonia Artinian, numită, recent, în funcţia de director general adjunct oganizare şi resurse umane la nivelul grupului, după doi ani în care s-a aflat la conducerea operaţiunilor locale ale celui mai mare producător de materiale de construcții la nivel mondial.

Noul CEO şi-a început activitatea în cadrul Grupului Lafarge în Statele Unite ale Americii, după care a condus timp de patru ani activitatea de agregate şi betoane din România. La 1 aprilie 2006, Costin Borc era avansat în conducerea grupului, părăsind, atunci, România pentru funcţia de director regional de dezvoltare şi strategie pe activitatea de ciment.

”Mă bucur să revin alături de colegii mei şi să valorific experienţa internaţională pe care am căpătat-o în toţi aceşti ani. Preiau conducerea unei companii care a avut rezultate foarte bune în ultimii ani şi îmi doresc să menţin evoluţia pozitivă a Lafarge România şi pe viitor, pe o piaţă cu un potenţial important de dezvoltare, în special în zona infrastructurii, dar condiţionată atât de efectele crizei, cât şi de absorbţia fondurilor europene”, a spus viitorul CEO Lafarge România.

Costin Borc deţine un doctorat în Economie, specializarea Macro-economie de la Universitatea din Wisconsin, Madison, şi este absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti, cu specializarea în Energetică.

Lider mondial în materiale de construcţii, Lafarge are 65.000 de angajaţi în 64 de ţări şi o cifră de afaceri de 15,8 miliarde de euro în 2012. În România, Lafarge produce materiale de construcţii de 16 ani şi activează pe trei linii de activitate integrate: ciment, agregate şi betoane. Compania are o acoperire geografică extinsă la nivelul întregii ţări, prin cele 40 de site-uri industriale unde lucrează peste 1.000 de angajaţi/colaboratori. În 2011 a înregistrat o cifră de afaceri de 893,22 milioane lei, excluzând activităţile de Gips şi tranzacţiile între companii.

din aceeasi categorie