Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Japonezii vor să dezvolte telefonul mobil 5G până în 2020

Japonezii vor să dezvolte telefonul mobil 5G până în 2020

de GM

5g telefonGuvernul nipon şi-a exprimat dorinţa ca a 5-a generaţie de reţele celulare de telecomunicaţii să fie funcţionale la Tokyo înainte de Jocurile Olimpice de vară din anul 2020, pentru a garanta schimburi rapide de date, chiar dacă un număr important de vizitatori este aşteptat în capitala niponă, informează AFP.

”Pentru că Jocurile Olimpice care vor avea loc în ţara noastră avansată în domeniul telecomunicaţiilor, noi ne dorim să fie instalate echipe de vârf”, se arată într-un raport al Ministerului de Interne, responsabil cu sectorul telecomunicaţiilor.

Conform raportului, actorii majori din acest sector, operatori, furnizori de echipamente, cercetători, să lucreze împreună pentru definitivarea şi dezvoltarea mijloacelor tehnice cerute, notează Agerpres.

În luna mai, pionierul NTT Docomo a anunţat lansarea testelor pentru reţeaua 5G cu şase principali furnizori de echipamente asiatici şi occidentali: Fujitsu şi NEC (ambii Japonia), Samsung (Coreea de Sud), Ericsson (Suedia), Nokia (Finlanda) şi Alcatel-Lucent (Franţa).

Grupul nipon NTT Docomo, care şi-a surclasat concurenţa cu tehnologia 3G, este unul din actorii majori ai datelor 4G (a patra generaţie pentru standarde de telefonie mobilă). Operatorul speră să poată pune la punct tehnologia 5G în 2020, moment ce va coincide cu Jocurile Olimpice de la Tokyo unde se aşteaptă un trafic celular fenomenal în capitală.

5G este în teorie menit să ofere capacităţi de 1.000 de ori mai bune de conexiune şi schimburi de date cu un smartphone şi până la 100 de ori mai rapide decât tehnologia actuală LTE (Long Term Evolution), denumită abuziv 4G

din aceeasi categorie