Acasă Stiri ExterneAmerica Harley vrea Ducati

Harley vrea Ducati

de M G

Celebrul producător american de motociclete Harley-Davidson va prezenta o ofertă de preluare a rivalului italian Ducati, într-o tranzacţie evaluată la 1,5 miliarde de euro (1,67 miliarde de dolari), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

Producătorul indian de motociclete Bajaj Auto şi câteva fonduri de private equity – KKR, Bain Capital şi Permira – pregătesc, de asemenea, oferte pentru Ducati, care este scos la vânzare de producătorul auto german Volkswagen AG.

O tranzacţie ar uni Harley-Davidson, care produce Electra Glide – un simbol al Americii – cu o companie europeană, care face şi ea motociclete performante.

Harley-Davidson a angajat Goldman Sachs pentru negocierea tranzacţiei, ofertele fiind aşteptate în iulie, susţin sursele.

Grupul Volkswagen, a cărei divizie Audi a preluat Ducati în anul 2012, lucrează cu firma Evercore în vederea vânzării producătorului italian de motociclete, iar banii obţinuţi de pe urma tranzacţiei vor ajuta grupul auto să depăşească efectele scandalului emisiilor.

Volkswagen AG nu are planuri de vânzare a brandurilor Bentley sau Bugatti, a afirmat luna trecută şeful celor două branduri de lux, Oliver Blume.

„Nu luăm în considerare niciun fel de vânzări”, a declarat Oliver Blume, care este şi şeful producătorului de maşini sport Porsche.

Speculaţiile privind Bentley şi Bugatti au apărut după ce Volkswagen a decis să-şi reevalueze opţiunile, inclusiv o posibilă vânzare a producătorului italian de motociclete Ducati, pentru a finanţa reorganizarea grupului, în urma scandalului emisiilor poluante (Dieselgate).

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

din aceeasi categorie