Acasă Analize Constantin Niţă îi cere lui Toma Petcu să renunţe la nominalizările pentru conducerea Hidroelectrica

Constantin Niţă îi cere lui Toma Petcu să renunţe la nominalizările pentru conducerea Hidroelectrica

de M G

hidroel-6Într-un articol publicat pe blogul personal, intitulat “Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica este „paralel” cu energia”, fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă (membru marcant al PSD), îi cere actualului ministru, Toma Petcu (colegul de guvernare de la ALDE), să revină asupra numirilor membrilor din conducerea neexecutiva a Hidroelectrica.

“Am citit propunerile Ministerului Energiei pentru Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi am rămas mut! Din păcate, încă nu conștientizăm că, în anumite domenii, avem nevoie de oameni cu reală experienţă.

Este inacceptabil să numeşti persoane fără nicio pregătire pe energie la această companie de top. Nu am nimic cu cei propuşi, probabil că sunt foarte bine pregătiţi pe sectorul în care activează, dar aici discutăm despre o companie care va fi listată la bursă, sper că şi la Bucureşti şi la Londra, de o companie extrem de importantă pentru economia României. Este adevărat că sunt presiuni de la partide, dar, în acest caz, trebuie ca preşedinţii de partide şi ministrul să înţeleagă că, fără profesionişti, pui în pericol activitatea acestei companii.

Îl rog public pe dl. Ministru să revină asupra numirii acestui Consiliu de Supraveghere şi să propună alte persoane, chiar din cadrul partidelor, dar să fie specialişti în domeniul energiei. Partidele au aceşti oameni. Trebuie doar să-i pună în valoare. Altfel, vom compromite ceea ce cu greu s-a realizat la această companie în ultimii ani”, arată fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Reamintim, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor din 19 aprilie 2017 se va vota şi noua componenţă a Consiliului de Supraveghere (CS) al Hidroelectrica. Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al companiei, a transmis o listă cu şase propuneri pentru funcţiile de membri provizorii, pentru o perioadă de patru luni, în CS, care mai de care mai bizară: un fost operator de producţie grafică, actual consilier la Secretariatul General al Guvernului (SGG), o fostă prezentatoare TV, o controversată tânără, actual secretar general adjunct al Guvernului, acuzată de “promotion canapé” chiar pe canapeaua fostului şef al PNL, Crin Antonescu, vicepreşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (?!).

Potrivit CV-urilor atașate documentului semnat de ministrul Toma Petcu, publicat pe site-ul Hidroelectrica, Ioana (Oana)-Andreea Lambru, în vârstă de 32 ani, este absolventă a Universității Româno-Americană. În prezent este secretar general adjunct al Guvernului. În perioada 2009-2011 a fost șefa de cabinet a lui Radu Stroe (fost secretar general al PNL). Absolvent al Facultății de Transporturi, Horia Marian Gâmbuțeanu are 35 ani și este consilier la Secretariatul General al Guvernului. În perioada  2014- 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării, iar 2015 a fost director de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh, actualmente vicepremier. Potrivit CV-ului, a mai lucrat ca operator producție grafică sau ca regizor la Prima TV, Canal D și Best Video Broadcast SRL. Andreea Negru- Ciobanu are 36 ani și este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. În perioada august 2013- februarie 2017 a fost director de PR & Comunicare la Transelectrica. În perioada 2004-2013 a lucrat la cotidianul Bursa și postul TV Money Channel. Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani) este absolvent al Facultății de Drept „Lucian Blaga” din Sibiu. În prezent, este vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. În perioada octombrie 2013- februarie 2016 a fost membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii. Și-a început activitatea la Garda Financiară Sibiu (comisar), după care a fost șef al Corpului de Control în Ministerul Economiei condus de Daniel Chițoiu. Dorin Liviu Nistoran (49 ani), absolvent al Universității Politehnica București, Electrotehnică, este director general al Televoice Group SRL. În perioada 2008-2009, a fost președintele Autorității Naționale pentru Comunicații, deputat PD între anii 2004-2008 și director general al SC Televoice Group între 2001 și 2004. Dan Laurențiu Tudor (51 ani), absolvent al Facultății de Construcții, este în prezent director general adjunct la Electrocentrale București. Se ocupă de Direcția tehnică și departamentul IT. A fost consilierul al fostului ministru al Economiei, Daniel Chițoiu.

În prezent, reprezentanţii statului în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt Crăiţa Bucheru, Elena Voicu şi Romeo Susanu (angajaţi ai departamentului Administrarea participaţiilor statului din Ministerul Energiei), precum şi Mihai Aniței (directorul general al combinatului Azomureș), Robert Pană (vicepreședinte al Bursei de Valori București) și profesor universitar doctor Ionuț Purica (absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Politehnicii și unul dintre cei mai mari specialişti în sectorul energetic nu numai din ţară, ci şi la nivel internaţional, membru al Grupului Consultativ pentru Energie din cadrul Comisiei UE). Toţi aceştia vor fi schimbaţi, dacă ministerul nu se răzgândeşte, cu nişte “iluştri” nepricepuţi!

din aceeasi categorie